ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Ν.Νικολόπουλος

Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση από τη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος. Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει ότι διαφωνεί με την μη διαπραγμάτευση εξ αρχής με την τρόικα των εργασιακών ζητημάτων, ωστόσο συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι ο κ. Νικολόπουλος είχε διαμαρτυρηθεί για τις αρμοδιότητές του, κάτι που εξόργισε τον κ. Σαμαρά. Αντικαταστάτης του κ. Νικολόπουλου ορίζεται ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην επιστολή παραίτησης ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει: «Μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο υπήρχε κόντρα του κ. Νικολόπουλου με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, καθώς και ότι ο παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας είχε διαμαρτυρηθεί στον κ. Σαμαρά για τις «ψαλιδισμένες» αρμοδιότητες που του είχε «παραχωρήσει» ο πολιτικός προϊστάμενός του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Νικολόπουλο και σε έντονο ύφος τού ζήτησε να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς -όπως λένε οι πηγές από το Μαξίμου- ο κ. Νικολόπουλος είχε ήδη διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης την επιστολή παραίτησής του.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ.Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τη σύσκεψη προκύπτει ότι αντικαταστάτης του κ. Νικολόπουλου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας θα είναι ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις