ΛΑΡΙΣΑ

Χαλάζι κατέστρεψε καπνοκαλλιέργειες

Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι στην Ποταμιά

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες αγρότες της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Ποταμιάς και νυν Δήμου Ελασσόνας μετά την καταστροφική θεομηνία που έπληξε την περιοχή το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου καταστρέφοντας καλλιέργειες και κυρίως καπνά.

Πρόκειται για πλήγμα με χαλαζόπτωση για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι καθώς ο καπνός αποτελεί μονοκαλλιέργεια σ την περιοχή.

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ελασσόνας από την περιοχή της Ποταμιάς κ. Γιάννη Σαπουνά ο οποίος επισκέφτηκε τις περιοχές που επλήγησαν.

Ο κ. Σαπουνάς στη συνέχεια ενημέρωσε όλους τους αρμόδιους φορείς για το μέγεθος των ζημιών οι οποίες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αγγίζουν το 100 % της παραγωγής.

Παράλληλα, τόσο ο κ. Σαπουνάς όσο και οι αγρότες της περιοχής ζητούν να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές οι αρμόδιοι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ ώστε να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι το μέγεθος της καταστροφής. Επίσης, ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών για τη δίκαιη αποζημίωση των αγροτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο περιφερειάρχης κ. Κων. Αγοραστός, ο οποίος με δήλωσή του προς την «ΕτΔ», ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αποτίμηση και καταγραφή των ζημιών και δίκαιη αποζημίωση από τη διαδικασία του ΕΛΓΑ και όχι των ΠΣΕΑ.

(Εφημερίδα «Ελευθερία»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις