ΛΑΡΙΣΑ

Χαλάζι κατέστρεψε 5.000 στρέμματα στην Ελασσόνα!

Μεγάλης έκτασης καταστροφές προκάλεσε το χαλάζι που έπληξε την περιοχή της Ελασσόνας το περασμένο Σάββατο.

Η έντονη χαλαζόπτωση σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια του Δήμου Ελασσόνας σε μια έκταση που αρχικά εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 5.000 στρέμματα.

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο του Δήμου Ελασσόνας αποτελούμενο από τον Δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Γιώργο Πασχόπουλο τους αντιδημάρχους κυρίους Γιώργο Παπαδόπουλο και Γιάννη Τσούτσο, καθώς και το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές παρουσία κλιμακίου του ΕΛΓΑ, αλλά και κλιμακίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποτελούμενο από τον Διευθυντή της Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Δημ. Κουλουκτσή και τον Τμηματάρχη Κτηνοτροφίας, κ. Παν. Καλφούτζο.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε συγκεκριμένα τις περιοχές Παλαιοκάστρου, Συκιάς, Πραιτωρίου και Μεσοχωρίου, ενώ  αύριο θα ακολουθήσουν επιτόπιες αυτοψίες και σε άλλες περιοχές, όπως είναι η Μαγούλα, ο Ευαγγελισμός και τα Αμπέλια. Στις προαναφερθείσες περιοχές του Δήμου Ελασσόνας καταστράφηκαν καλλιέργειες  καπνού, αμπελιών, καλαμποκιού, ελιών και οπωροφόρων.

Μεγάλες ζημιές υπέστησαν και πάνω από 30 ποιμνιοστάσια, καθώς ξηλώθηκαν στέγες και καταστράφηκαν ζωοτροφές.

«Χαρακτηριστικό της έντασης του φαινομένου είναι ότι στέγες παρασύρθηκαν έως και 500 μέτρα μακριά, ενώ από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας.

Από αύριο αρχίζει η πλήρης και ακριβής καταγραφή των ζημιών και η υποβολή αιτήσεων των πληγέντων από συνεργεία του Δήμου Ελασσόνας που θα βρεθούν στις περιοχές και θα διαβιβάσουν τα στοιχεία  στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις