ΛΑΡΙΣΑ

Μπαράζ επιστολών του ΣΘΕΒ για επιχειρηματικά ζητήματα

Μπαράζ επιστολών για θέματα που αποτελούν αιτήματα των επιχειρήσεων μελών του, απέστειλε στα αρμόδια Υπουργεία ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ).

Όπως επισημαίνεται στις επιστολές τα τελευταία τρία χρόνια, η μεταποίηση στη Θεσσαλία, βιώνει επίσης επώδυνα την οικονομική κρίση και λειτουργεί καθημερινά σ’ ένα περιβάλλον που επικρατεί διάχυτη η απαισιοδοξία, σ’ ένα περιβάλλον στο οποίο οι αντοχές είναι πλέον μηδενικές. Επιχειρήσεις κλείνουν με συνέπεια την απώλεια θέσεων εργασίας και την συνεχή απειλή της ρήξης του κοινωνικού ιστού, ενώ τα προβλήματα των επιχειρήσεων παραμένουν αναζητώντας λύση και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο. Στις επιστολές υπογραμμίζεται πως η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών όπως κατ’ επανάληψη έχει επισημανθεί, πρέπει να αποτελέσει την βασική επιδίωξη για να επιστρέψουμε σε τροχιά ανάπτυξης.

Τα θέματα που περιλαμβάνονται στις επιστολές του ΣΘΕΒ αφορούν τις αυξήσεις στα τιμολόγια κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις, την αντιμετώπιση του φαινομένου των ακάλυπτων επιταγών, την διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ, τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την κατάργηση των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων (ΠΕΚ) και την δημιουργία ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων, την απλούστευση και την ορθότερη εφαρμογή της διαδικασίας ετήσιας κατανομής βιοντίζελ στις επιχειρήσεις του κλάδου καθώς και την αναθεώρηση του Ν. 2969/2001 για τη συστέγαση – συλλειτουργία των     ποτοποιείων και των οινοποιείων.

Για τις προγραμματικές δηλώσεις

Όσον αφορά στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών ο ΣΘΕΒ επισημαίνει ότι βασικό ζητούμενο από τη νέα κυβέρνηση είναι να εργαστεί εντατικά, να υλοποιήσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, να δράσει με αποτελεσματικότητα και με συνέπεια, να φέρει σταθερότητα στην αγορά και αναπτυξιακή διέξοδο ανακτώντας την εμπιστοσύνη εντός και εκτός χώρας. Η κυβέρνηση θα κριθεί σύμφωνα με τον ΣΘΕΒ με το κατά πόσο θα σκύψει με σοβαρότητα στα πραγματικά προβλήματα, προκειμένου να βγούμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, να αλλάξει η ψυχολογία όλων μας, πολιτών και επιχειρηματιών και να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας, που είναι, και θέλουμε να παραμείνει, η ατμομηχανή της ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις