ΛΑΡΙΣΑ

Αποζημίωση για τους πληγέντες της Ελασσόνας ζητά ο Αγοραστός

Την άμεση αποζημίωση των ζημιών και πληγέντων αγροτών από την πρόσφατη θεομηνία στην περιοχή ης Ελασσόνας ζητά με επιστολή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προς την ηγεσία του ΥΠ.Α.Τ. και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

Όπως είναι γνωστό στην ευρύτερη περιοχή της Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο χαλαζόπτωση η οποία είχε σαν αποτέλεσμα ζημιές σε περίπου 6000 στρέμματα καλλιεργειών καθώς και σε 30 ποιμνιοστάσια. Οι μεγαλύτερες ζημιές εμφανίζονται στη Συκιά, το Παλαιόκαστρο, την Ανάληψη, Αμπέλι, το Πραιτώρι, το Μεσοχώρι και το Βαρικό και σε καλλιέργειες όπως καπνά, αμπέλια, καρπούζια, καλαμπόκια, οπου σε ορισμένες περιπτώσεις το μέγεθος της ζημιάς ξεπερνά το 100%.

Σήμερα το πρωί μεικτό κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλή τον δ/ντη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και του ΕΛΓΑ μετέβησαν στην περιοχή για να εκτιμήσουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής. Όπως έγινε γνωστό οι παραγωγοί θα πρέπει να προχωρήσουν στην υποβολή δήλωσης ζημιάς ώστε να προχωρήσει η από μέρους τους η διαδικασία.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρει τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε τις προηγούμενες μέρες εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα και τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες στην περιοχή της Ελασσόνας (πρώην Δήμου Ποταμιάς).

Η ξαφνική καταιγίδα που ξέσπασε συνοδευόταν από χαλάζι που διέλυσαν κυρίως τις καλλιέργειες καπνών, οι οποίες αποτελούν μονοκαλλιέργεια στην περιοχή. Οι κάτοικοι δηλώνουν απελπισμένοι καθώς μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τους κόπους πολλών μηνών να καταστρέφονται ολοσχερώς εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Επειδή η συγκεκριμένη κατάσταση οδηγεί τους ανθρώπους αυτούς σε μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα, παρακαλούμε να υπάρξουν άμεσες και αντικειμενικές εκτιμήσεις καθώς και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι καλλιέργειές τους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις