ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ραντεβού με την ιστορία έχει σήμερα ο Οικονόμος Τσαριτσάνης

Αντιμετωπίζει στο Βόλο τη Νίκη με έπαθλο την άνοδο στη Football League

Πέφτει σήμερα η αυλαία των πλέι οφ ανόδου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και στις 18:30, στο «Παντελής Μαγουλάς», στον Βόλο, διεξάγεται το ματς της… χρονιάς ανάμεσα στην τοπική Νίκη Βόλου και στον εκπληκτικό φέτος Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Ένα παιχνίδι στο οποίο παίζουν δύο από τις καλύτερες ομάδες του δευτέρου ομίλου της κατηγορίας, που έδειξαν ότι αξίζουν-σύμφωνα με τη συνολική τους εικόνα-να αγωνίζονται του χρόνου στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Και μπορεί ένας να είναι ο τυχερός που θα «σφραγίσει» σήμερα το εισιτήριο, δεν αποκλείεται όμως και ο δεύτερος να βρεθεί κι εκείνος στη Β΄ Εθνική, αν κάποια ομάδα δεν τηρεί τις προϋποθέσεις για να παίξει στην ανώτερη κατηγορία και αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Στη σημερινή λοιπόν αναμέτρηση, οι «Πράσινοι» της Τσαριτσάνης έχουν ραντεβού με την… άνοδο και θέλουν να φανούν συνεπέστατοι, διότι μπορούν και φέρονται ικανοί να γράψουν ιστορία, σε μια χρονιά που είναι ούτως ή άλλως κρίνεται πετυχημένη.

Ο Οικονόμος που είναι αήττητος εδώ και 14 αγώνες καθώς έχει να χάσει από το παιχνίδι με την Ηράκλεια Σερρών (3-1), μόνο αν κατακτήσει τους τρεις βαθμούς θα κάνει το όνειρο πραγματικότητα, ενώ η Νίκη Βόλου βολεύεται ακόμη και με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Κατά πόσο αυτό θεωρείται εφικτό να κερδίσει η Τσαριτσάνη, ο εκ των αρχηγών της ομάδας Χρήστος Οικονόμου, επισήμανε τα εξής: «Θέλουμε να κλείσουμε ιδανικά τη φετινή ανεπανάληπτη χρονιά, σε ένα παιχνίδι που γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι και για τις δυο ομάδες. Εμείς έχουμε πολύ καλή ψυχολογία, θα αγωνισθούμε με πάθος και όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη κάνουμε, τόσο και οι πιθανότητες για να κερδίσουμε θα αυξηθούν.

Σεβόμαστε σίγουρα τον αντίπαλό μας και την ιστορία που έχει, αλλά στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που είναι πιο δυνατός, ψύχραιμος και ουσιαστικός. Θέλουμε να δώσουμε, λοιπόν, ακόμη μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο μας και σε όλους τους φίλους της ομάδας, που φέτος είδαν έναν Οικονόμο όπως τον ονειρεύονται. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι, προετοιμασθήκαμε κατάλληλα και θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της αναμέτρησης».

Χθες η ομάδα της Τσαριτσάνης μετά την απογευματινή προπόνηση διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο «Δίας» στην Ελασσόνα, από όπου θα αναχωρήσει σήμερα, στις 2.30 μετά το μεσημέρι, για την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, με αρχηγό αποστολής τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Γιάννη Τόλιο, συνοδευόμενο το πούλμαν από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Από αγωνιστικής πλευράς, ο τεχνικός Γιώργος Καλτέκης θα προσπαθήσει να παρατάξει ένα σχήμα ευέλικτο, και θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο κέντρο και στην άμυνα, προσπαθώντας με ξαφνικές αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά.

Επανέρχονται οι Μπανούσης, Λενβάιτς, Κουλτσιάκης που εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Παπαϊωάννου, Παλάσκας και οι τραυματίες Πούτας, Νούσιας.

Στην αποστολή που συγκροτήθηκε μετά τη χθεσινή απογευματινή προπόνηση, συμπεριλήφθησαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Πίτκας, Γκικούδης, Μπαχτσιβάνος, Καραγιάννης, Τσιανάκας, Οικονόμου, Μπανούσης, Λενβάιτς, Κουλτσιάκης     Πρικάκης, Φλώρος, Νικούλης, Κέρι, Κορομπίλιας Βούλγαρης, Καράμπελας, Μπαλής, Λιλοράρι, Γκαραγκούνης,, Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτου και Αγγελίνας.

Η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί η Νίκη Βόλου καθώς επανέρχονται ο Κυπτίου που ήταν τραυματίας και ο Δεληζήσης που εξέτισε την ποινή των δυο αγωνιστικών, ενώ στη διάθεση του προπονητή Περικλή Αμανατίδη δεν θα βρίσκεται ο τραυματίας το τελευταίο διάστημα Αναστασίου.

(Εφημερίδα «Ελευθερία» / Ρεπορτάζ : Χρήστος Αρχοντούλης) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις