ΑΡΘΡΑ

Ο Στουρνάρας και τα… στουρνάρια

Πόσο πιο απροκάλυπτα να το πει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας; «Για να διαπραγματευτεί κανείς πρέπει να το επιθυμεί και η άλλη πλευρά». Και κάτι τέτοιο έχει ξεκαθαριστεί ορθά – κοφτά από όλους τους εταίρους με προεξάρχουσα την Λαγκάρντ.

Τα προεκλογικά ταξίματα και η πλειοδοσία για το ποιος θα… διαπραγματευτεί περισσότερο πήγαν περίπατο ελάχιστο διάστημα μετά τις εκλογές.

Χωρίς καμία αναστολή ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της βουλής εξήγησε πως κάποια στιγμή τα ωραία παραμύθια έχουν κι ένα – όχι πάντα καλό – τέλος. Και στην περίπτωση της Ελλάδας, απλά οι εκλογές τελείωσαν και μαζί μ’ αυτές το δούλεμα από τους πολιτικούς αρχηγούς του κυβερνητικού συνασπισμού.

Και καλά, για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τα δείγματα γραφής των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών είναι υπέρ αρκετά ώστε να έχει βγάλει ο λαός τα συμπεράσματά του.

Έχω μεγάλη απορία όμως να δω τις αντιδράσεις του κατά τα λοιπά σοβαροφανούς Φώτη Κουβέλη. Ήδη κάποιες σποραδικές αντιδράσεις στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ έχουν εμφανιστεί μετά τις δηλώσεις Στουρνάρα. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο «αριστερός» Κουβέλης θα τιμήσει τα πολιτικά του παντελόνια.

Εν κατακλείδι ο Στουρνάρας έδειξε από την πρώτη στιγμή πως δεν είναι πολιτικός και γι’ αυτό δεν ξέρει να «στρογγυλεύει» λέξεις και γεγονότα.

Αυτό όμως το είχαν αναγάγει σε επιστήμη προεκλογικά οι σημερινοί κυβερνώντες και έτσι κατάφεραν να βάλουν εκατομμύρια… στουρνάρια στο «μαντρί» την 17η Ιουνίου…

Απόστολος Ράιδος / a.raidos@yahoo.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις