ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στους Γόννους

Μεγάλη συμμετοχή Γοννιωτών και ξένων επισκεπτών

Με μεγάλη συμμετοχή Γοννιωτών και ξένων επισκεπτών έγιναν το βράδυ του Σαββάτου τα εγκαίνια της 22ης έκθεσης ζωγραφικής στο σπίτι του ζεύγους Κριστιάνε και Ζήση Παπαδημητρίου στο χωριό μας.

Φέτος εκθέτουν  δείγματα της δουλειάς τους δύο Έλληνες και δύο Γερμανοί καλλιτέχνες. Είναι οι  ο Χάρης Χριστοδουλίδης με υδατογραφίες και η Κωνσταντίνα Χριστοδουλίδη με έργα τοίχου ταπιτσερί καθώς επίσης και δύο Γερμανοί καλλιτέχνες οι οποίοι τυχαίνει να είναι φίλοι του Αλέξη Παπαδημητρίου, γιού του ζεύγους, ο Μάρκος Άμπτς και ο Τζώνυ Σούλτς με ψηφιακή παραγωγή αλληγορικών εικόνων.

Τα εγκαίνια άνοιξε με χαιρετισμό ο οικοδεσπότης ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ., Ζήσης Παπαδημητρίου εκ μέρους της συζύγου του Κριστιάνε και του  γιού του Αλέξη. Ευχαρίστησε για την συμμετοχή και την συμπαράσταση που είχε από τη Δημοτική Αρχή Τεμπών και το Τοπικό Συμβούλιο Γόννων, αλλά και τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους.

Στο σύντομο χαιρετισμό του εκ μέρους του δημάρχου Τεμπών κ. Κολλάτου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γόννων κ. Γιάννης Αργυρακούλης χαιρέτησε την έναρξη της έκθεσης αλλά και τις διαχρονικές προσπάθειες του ζεύγους Παπαδημητρίου για την ποιοτική πολιτιστική αναβάθμιση των Γόννων και τέλος αναφέρθηκε στα σημερινά εγκαίνια της σύγχρονης Πινακοθήκης που με απόφαση της Δημοτικής Αρχής θα στεγαστεί στο παλιό κοινοτικό κατάστημα των Γόννων στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου θα βρουν πλέον μόνιμη στέγη τα έργα που το ζεύγος Παπαδημητρίου χάρισε με σκοπό να δημιουργηθεί αυτή η σύγχρονη Πινακοθήκη.

Τέλος αναφέρθηκε στη πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Επιτροπή του δήμου για την επιστροφή των αρχαιοτήτων των Γόννων στο χωριό και για τις προσπάθειες που έχουν δρομολογηθεί για το σκοπό αυτό.

Κλείνοντας ο καθηγητής Ζήσης Παπαδημητρίου κάλεσε όλους να συνδράμουν την όλη προσπάθεια για την επαναφορά των αρχαιοτήτων στους Γόννους, αναφέροντας ότι η όλη προσπάθεια ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία του Δημήτρη Γουγουλιά μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα.

Κάλεσε επίσης τους παραβρισκόμενους στην εκδήλωση μέσα στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας αλλά και εμείς οι ίδιοι να αγκαλιάσουν την τέχνη και τον πολιτισμό γιατί αυτά είναι που συνδέουν τους ανθρώπους μεταξύ τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χωρίς αλληλεγγύη μεταξύ μας δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε την επιβίωσή μας.

Ιδιαίτερα προσεγμένες ήταν και οι μουσικές επιλογές των Ελασσονιτών μουσικών, ενώ τη βραδιά έκλεισε με ένα «δανικό» μπουζούκι ο γνωστός τραγουδοποιός Αγάθωνας.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Τεμπών, Στέλιος Σαΐτης, οι αντιδήμαρχοι Γόννων και Μακρυχωρίου, Γρηγόρης Παπαγεωργίου και Δημήτρης Τσέτσιλας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι μαζικών φορέων όπως από το Δίκτυο Συλλόγων Θεσσαλίας ο Δημήτρης Γουγουλιάς, από τους φίλους του Πηνειού η Αγορή Αγραφιώτη, από τον ΜΕΣ Γόννων-Λαογραφικό Μουσείο ο Βασίλης Καραβιδές, από τον ΜΕΣ Ιτέας ο Γιάννης Μάνθος, από το Λαογραφικό Μουσείο Αμπελακίων ο κ. Τσεργάς και πολλοί άλλοι.

(Από το blog του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις