ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Η αναθεώρηση του μνημονίου τελείωσε

Οξύτατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου μας τελείωσε από το βράδυ της 17ης Ιουνίου.

Όποιος το πίστεψε την πάτησε, γιατί μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού τις χαρακτήρισε ως «αγγελτήριο γης και ακινήτων» και πρόσθεσε «Αυτή την επίθεση στην δημόσια περιουσία γιατί δεν την λέγατε προεκλογικά; Τόσες συνεντεύξεις δώσατε προεκλογικά για να αποδομήσετε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός συγχωρεί τα λάθη αλλά όχι την κοροϊδία».

Αναφέρθηκε στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στους Financial Τimes τονίζοντας πως ο δρόμος της μη διαπραγμάτευσης ο0δηγεί την χώρα εκτός ευρωζώνης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντώντας στον Αντώνη Σαμαρά για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων σημείωσε «Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι εθνικού σκοπού όπως θέλετε να την λέτε είναι ειδικού σκοπού εκποίησης και εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο».

Παράλληλα έστειλε μήνυμα σε όσους θελήσουν αγοράσουν την δημόσια περιουσία. «Μην εκμεταλλευτείτε την κατάσταση της χώρα για να βάλετε στο χέρι την δημόσια περιουσία γιατί θα χάσετε τα λεφτά σας»

Προανήγγειλε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο αλλά και για την υπόθεση της Siemens «Η βουλή δεν θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Ο λαός πρέπει να ξέρει πως φτάσαμε μέχρι εδώ». Χαρακτήρισε επίσης «μνημονιακή παρένθεση» την κυβέρνηση και τόνισε πως το κόμμα του εργάζεται για να αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου.

http://www.real.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις