ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Καλοκαίρι με τέλεια σιλουέτα

Νέες έρευνες υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση κάποιων τροφίμων που αποτελούν γευστικούς πειρασμούς στη διατροφή μας έχει ως αποτέλεσμα να μας κάνει να τις βλέπουμε σαν τον «απαγορευμένο καρπό» και εν συνεχεία να τις υπερκαταναλώνουμε.Για να το αποφύγεις, διάβασε ποιες είναι οι πιο υγιεινές επιλογές που μπορείς να κάνεις όπου κι αν βρεθείς στις διακοπές σου και γνώρισε τους χρυσούς κανόνες που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις το καλοκαίρι χωρίς να φορτωθείς περιττές θερμίδες.

Επέλεξε σωστά

Μπορείς να απολαμβάνεις το φαγητό στις διακοπές σου κάθε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος καθώς αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις στο μυαλό σου τις σωστές διαιτητικές επιλογές. Με αυτόν τον τρόπο δεν φορτώνεσαι περιττές θερμίδες και λιπαρά. Μάθε τι να επιλέξεις και τι να αποφεύγεις:

Στον πρωινό μπουφέ

Η κατανάλωση ενός ισορροπημένου πρωινού θα σου δώσει τα απαραίτητα καύσιμα για να ρυθμίσεις το μεταβολισμό σου. Μην τρέχεις όμως να τα βάλεις όλα στο πιάτο σου για να δοκιμάσεις αλλά προσπάθησε να επιλέγεις κάθε μέρα κάτι διαφορετικό.

Μπορείς να διανθίζεις καθημερινά το πρωινό σου με διαιτητικές επιλογές όπως γιαούρτι με μέλι και χυμό, βραστό αυγό με φρυγανιές, ή γάλα χαμηλών λιπαρών με δημητριακά ολικής άλεσης και να αποφεύγεις διατροφικές παγίδες του μπουφέ όπως μπέικον, λουκάνικα, αυγά τηγανητά, πίτες και άλλες λιχουδιές.

Στην καφετέρια

Προσπάθησε να αποφεύγεις σύνθετες γεύσεις και θερμιδοφόρα συστατικά (καραμέλα, σαντιγί, μόκα, αφρόγαλα κ.ά.) στους καφέδες που επιλέγεις καθώς αυξάνουν σημαντικά το θερμιδικό περιεχόμενο του καφέ.

Προτίμησε έναν εσπρέσο, έναν ελληνικό ή ένα στιγμιαίο καφέ σκέτο καθώς με αυτόν τον τρόπο γλιτώνεις μέχρι και 250 θερμίδες, ενώ παράλληλα παίρνεις την καφεΐνη που χρειάζεσαι.

Στο beach bar

Φρόντισε να έχεις μαζί σου μερικά φρούτα, κρακεράκια, νερό, χυμούς και σάντουιτς με τυρί και γαλοπούλα. Μπορείς να απολαύσεις ένα παγωτό ή μία παγωμένη μπύρα, αλλά με μέτρο. Καλό είναι αν η παραμονή σου στην παραλία είναι πολύωρη κάθε 3 περίπου ώρες να καταναλώνεις κάτι ελαφρύ και κάθε μία ώρα να πίνεις ένα ποτήρι νερό ή ένα χυμό χωρίς ζάχαρη.

Πιο ιδανικά σνακ για αυτήν την ώρα είναι τα κράκερ, τα κριτσίνια, οι μπάρες δημητριακών και το τοστ με τυρί χαμηλών λιπαρών και γαλοπούλα.

Στην ταβέρνα

Η σύσταση των ειδικών είναι «όλα στη σχάρα»! Ψήνοντας το κρέας στη σχάρα έχεις το πλεονέκτημα ότι τρως το φαγητό σου αποστραγγισμένο από το λίπος και επομένως το απολαμβάνεις πιο απενοχοποιημένα.

Επίσης, τώρα το καλοκαίρι οι ταβέρνες διαθέτουν υπέροχα πιάτα με λαδερά, τα οποία αποτελούν εξαιρετική επιλογή για τον ουρανίσκο και τη σιλουέτα.

Προσπάθησε να αποφεύγεις τις ταβέρνες που αντί να παραγγείλεις ένα ή δύο πιάτα της αρεσκείας σου έρχεται ολόκληρος ο δίσκος για να επιλέξεις. Προτίμησε ως συνοδευτικό στα πιάτα σου το ρύζι, τη σαλάτα και τα αγριόχορτα από τα τηγανητά και τις πίτες.

Στο bar

Βγαίνεις το βράδυ για ποτό και τρως πατατάκια, φιστίκια, φουντούκια και όλα τα αλμυρά και νόστιμα που σερβίρονται μαζί. Και μόλις αδειάσει το μπολ, ακολουθεί η κλασική και τόσο ολέθρια ερώτηση: «Θα μας το γεμίσετε;». Είναι ακατανίκητος ο πειρασμός, ειδικά τέτοιες στιγμές που ακόμα και οι τύψεις πάνε περίπατο. Τι κάνεις για να αποφύγεις την καταστροφή;

Ζητάς να σου φέρουν λεπτοκομμένα στικ από αγγούρια και καρότα μέσα σε ξίδι. Τέλειο συνοδευτικό και ολιγοθερμιδικό. Όσον αφορά τους ξηρούς καρπούς, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, η κατανάλωσή τους με μέτρο (μέχρι δέκα κομμάτια) μπορεί να κόψει την όρεξη (μόνο πρόσεξε μην το παρακάνεις).

Τι ποτό θα πιεις; Για το καλό της σιλουέτας σου προσπάθησε να αποφύγεις τα ανάμεικτα ποτά, τα οποία περιέχουν περισσότερο αλκοόλ και επομένως και θερμίδες.

Πηγή: myself.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις