ΛΑΡΙΣΑ

Εξοικονόμηση έως και 80.000 ευρώ ετησίως για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Εγκαταλείπουν το δυσβάστακτο ενοίκιο τρεις υπηρεσίες του Ιδρύματος

Τρεις υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας θα μετακομίσουν από ενοικιαζόμενους ιδιωτικούς χώρους σε δημόσια κτίρια, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο 80.000 ευρώ το χρόνο.

Πρόκειται συγκεκριμένα  για τα αρχεία του νοσοκομείου, τις υπηρεσίες του οικογενειακού προγραμματισμού και την Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) βοηθών νοσηλευτών, που μέχρι σήμερα στεγάζονται σε διάφορους ιδιωτικούς χώρους.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΛ Κώστας Καραμπάτσας, τα αρχεία του νοσοκομείου θα μεταφερθούν σε χώρο του θεραπευτηρίου «Αριστεύς» στον Αμπελώνα, έπειτα από συνεννόηση με τη διοικήτρια του προνοιακού ιδρύματος, Ελένη Σακοράφα.

Επίσης, ο οικογενειακός προγραμματισμός μεταφέρεται στους χώρους του νοσοκομείου ενώ το προσωπικό αυτής της υπηρεσίας θα συμμετέχει και στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου.

Τέλος, η ΕΠΑΣ βοηθών νοσηλευτών, με τη συνεργασία του δημάρχου Κιλελέρ Ρίζου Κομήτσα και του διευθυντή του Γυμνασίου Νίκαιας Νίκου Καλονάκη, θα στεγαστεί την επόμενη σχολική χρονιά στους χώρους της σχολικής μονάδας.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης του κ. Καραμπάτσα με τον διευθυντή των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΓΝΛ, Χάρη Αποστολίδη και την προϊσταμένη του οικονομικού τμήματος του νοσοκομείου, Κατερίνα Φιλίππου.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις