ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρι λογοτεχνικής – δημιουργικής έκφρασης παιδιών και ενηλίκων

Στη Λάρισα και το Βόλο υπό την αιγίδα των Πολιτών Εν Γνώσει

Στις παράλληλες δράσεις των Πολιτών Εν Γνώσει που θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, εντάσσεται και το Εργαστήρι Λογοτεχνικής – Δημιουργικής Έκφρασης, που σκοπό έχει τη δημιουργία λέσχης ανάγνωσης για ενήλικες και παιδιά.

Στο Εργαστήρι Λογοτεχνικής – Δημιουργικής Έκφρασης (τμήμα ενηλίκων) μπορούν να γίνουν μέλη όσοι αγαπούν την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων και θέλουν να μοιραστούν με άλλους ανθρώπους, συναισθήματα, συγκινήσεις, προβληματισμούς, ακόμα θέσεις, αντιθέσεις, απόψεις και ιδέες μέσα από ένα βιβλίο.

Μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον θα μπορούν να δημιουργούν οι ίδιοι τις δικές τους ιστορίες, ασκούμενοι στην τέχνη της γραφής.

Στη λέσχη ανάγνωσης παιδιών, συναντιούνται οι μικροί βιβλιόφιλοι, με σκοπό να γνωρίσουν τα βιβλία, να συζητήσουν γι’ αυτά, να παίξουν και να διασκεδάσουν, ώστε η ανάγνωση να γίνει συνήθεια και μέρος της καθημερινότητάς τους. Ο μαγικός κόσμος του βιβλίου ξεδιπλώνεται στα μάτια των παιδιών.

Το ξεφύλλισμα της κάθε σελίδας είναι μια ευκαιρία χαράς, γνώσης και επικοινωνίας. Τα παιδιά γίνονται κοινωνοί ενός μικρόκοσμου που γιγαντώνεται μέσα από το παιχνίδι, την επαφή με το χαρτί και το μολύβι, τη γοητεία της ανάγνωσης και τη δημιουργική προσέγγιση της λογοτεχνίας. Οι εκπαιδευτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, θα  συμβάλλουν στην ανακάλυψη από μέρους των παιδιών της αναγνωστικής περιπέτειας.

Κύριο στόχο του Εργαστηρίου αποτελεί η άμεση εξοικείωση με το βιβλίο και την ανάγνωση, και ειδικότερα η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο. Το Εργαστήρι θα αποτελεί ουσιαστικά μια παρέα, με κοινό παρανομαστή και επιδίωξη την ανάγνωση και τη συζήτηση και για τα παιδιά αλλά και για τους ενήλικες.

Η δημιουργική προσέγγιση λογοτεχνικών έργων, η εικονογράφηση – μουσική επένδυσή τους, η δραματοποίηση, οι συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, οι επισκέψεις σε βιβλιοθήκες, η διοργάνωση εκθέσεων Βιβλίου, οι βιβλιοπαρουσιάσεις και οι θεατρικές παραστάσεις είναι μερικές από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Εργαστήρι Λογοτεχνικής – Δημιουργικής Έκφρασης παιδιών και ενηλίκων.

Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Λογοτεχνικής – Δημιουργικής Έκφρασης είναι η κ. Έλενα Νταβλαμάνου, εκπαιδευτικός στην Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου “Saint Joseph”, κάτοχος Master στα Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγής Διδακτικού Υλικού, με εξειδίκευση στην Παιδική Λογοτεχνία. Έχει συμμετάσχει σε Συνέδρια Λογοτεχνίας και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε Πρακτικά Συνεδρίων και Επιστημονικά Περιοδικά.

Πληροφορίες καθημερινά στο τηλέφωνο 2410625360 ή στο email: politesengnosei@gmail.com.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις