ΛΑΡΙΣΑ

Πρωτοβουλία των Θεσσαλικών ΕΑΣ για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου

Στη σημερινή συνάντηση των Προέδρων των Ε.Α.Σ Θεσσαλίας στην συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε , κοινή διαπίστωση όλων είναι το αδιέξοδο στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους και το μεγάλο πρόβλημα της ρευστότητας.

Οι νομοθετικές λύσεις, τις οποίες επέβαλλε ο ν.4015/2011 και ο οποίος δεν προχώρησε με ευθύνη του τ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη διότι δεν συστήθηκε η Εποπτική Αρχή βάσει του Νόμου και   οδήγησε σε στασιμότητα όλες τις δραστηριότητες των Ε.Α.Σ

Αποφασίστηκε νέα συνάντηση στην Κατερίνη την Τετάρτη 11 Ιουλίου σε μια συνάντηση Ενώσεων Θεσσαλίας – Βόρειας Ελλάδος – Δυτικής Μακεδονίας στο εξής πλαίσιο:

Α. το μέλλον της ΑΤΕ να μείνει στον κρατικό πυλώνα για στήριξη του αγροτικού κόσμου: ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις υποχρεώσεις των Ε.Α.Σ, έναρξη άμεσου διαλόγου και ενημέρωση για το μέλλον της ΑΤΕ

Β. άμεση νομοθετική εξέλιξη του ν. 4015/2011 και τις τροπολογίες τις οποίες έχουν ήδη καταθέσει για ένα συνεταιριστικό κίνημα καθαρό και δυνατό.

Γ. άμεσες πρωτοβουλίες της πολιτείας για το κόστος παραγωγής , για την αποπληρωμή αγροτικών προϊόντων από την αγορά, έλεγχο των εφοδίων της αγοράς που εκτόξευσε το κόστος παραγωγής.

Δ. Το ανώτερο Συνεταιριστικό όργανο η ΠΑΣΕΓΕΣ να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες για λύση του αδιεξόδου στο οποίο περιήλθαν οι Ενώσεις.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις