ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Η Χρυσή Μπάλα πρέπει να δοθεί στον Ικερ Κασίγιας»

Ο Πελέ έπλεξε το εγκώμιο της Εθνικής Ισπανίας και του αρχηγού της.

Την πεποίθησή του ότι η Χρυσή Μπάλα πρέπει να πάει τη φετινή χρονιά στον Ίκερ Κασίγιας εξέφρασε ο Πελέ, ο οποίος έπλεξε για μία ακόμα φορά το εγκώμιο της Εθνικής Ισπανίας.

Μπορεί ο ίδιος να ήταν ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων τερματοφυλάκων την εποχή που αγωνιζόταν και να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που έχει αναδείξει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως η επιθυμία του είναι το φετινό βραβείο για τον κορυφαίο της χρονιάς να πάει σε παίκτη που φοράει γάντια…

Ο λόγος για τον Πελέ, με το “μαύρο διαμάντι” να παραχωρεί συνέντευξη στην ισπανική “Marca” και να δημοσιοποιεί την προτίμησή του στον Ίκερ Κασίγιας για το τιμητικό βραβείο της FIFA και του France Football.

“Λογικά το βραβείο δίνεται στους επιθετικούς. Όμως με δεδομένες τις εμφανίσεις στα μεγάλα τουρνουά σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, πιστεύω πως έχει φτάσει η στιγμή για να βραβεύσουμε τον Κασίγιας.

Με αυτό τον τρόπο θα δείξουμε ότι αναγνωρίζουμε τον ρόλο που παίζουν οι γκολκίπερ σε έναν αγώνα”, δήλωσε χαρακτηριστικά”.

Όσον αφορά στην Εθνική Ισπανίας, η οποία κατάφερε αυτό που δεν είχε πετύχει καμία άλλη ομάδα στο παρελθόν, να κατακτήσει τρεις σερί μεγάλες διοργανώσεις μέσα σε μία τετραετία, ο Πελέ δεν είχε παρά να υποκλιθεί στην ανωτερότητα της “φούρια ρόχα” έναντι όλων των αντιπάλων της.

“Η Εθνική Ισπανίας είναι μία από τις καλύτερες όλων των εποχών και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις ομάδες της Βραζιλίας που πήραν το Μουντιάλ το ’58, το ’62 και το ’70.

Η Ισπανία είναι η κορυφαία δύναμη στον κόσμο τώρα. Έχουν κατακτήσει το τελευταίο Μουντιάλ και τα δύο τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Είναι η ομάδα που θα πρέπει κάποιος να νικήσει για να φτάσει σε κάποιον τίτλο”.

(sport24.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις