ΛΑΡΙΣΑ

Δημιουργείται φορέας υλοποίησης κοινωνικού ιατρείου – φαρμακείου

Σάρκα και οστά παίρνει η ιδέα της δημιουργίας κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου στη Λάρισα.

Το απόγευμα της Πέμπτης στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας  συναντήθηκαν οι φορείς που επιδιώκουν την προώθηση της ιδέας.

Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί ένα προσωρινό συντονιστικό όργανο που στη συνέχεια θα λάβει και νομική διάσταση.

Σε ότι αφορά το χώρο στέγασης, αυτός ήδη έχει προταθεί από το δήμο σε αίθουσα του Μύλου του Παπά, αν και οι έχοντες την πρωτοβουλία αναζητούν και πιο «πρακτικές λύσεις» αφού για ευνόητους λόγους το ιατρείο – φαρμακείο θα πρέπει να είναι προσβάσιμο από τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σε σχετική διακήρυξη ασκείται σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «το κράτος αποσύρεται ακόμη και από τη στοιχειώδη ευθύνη να καλύψει και τις πιο βασικές υγειονομικές ανάγκες» ενώ καθίσταται σαφές πως «το ιατρείο – φαρμακείο κοινωνικής αλληλεγγύης θα προσφέρει σε μόνιμη βάση, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους έλληνες και μετανάστες, επιδιώκοντας και πιέζοντας την πολιτεία να εξασφαλίζει δωρεάν την αναγκαία κατά περίπτωση, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, νοσηλεία και αποκατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες της πρωτοβουλίας απευθύνουν κάλεσμα σε όσους μπορούν να προσφέρουν ηθική και υλική στήριξη.

Newsroom onlarissa.gr / φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις