ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διάσημοι σολίστ και καταπληκτικές χορωδίες

Πραγματοποιείται το τριήμερο 7, 8 και 9 Ιουλίου το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Διάσημους σολίστ και καταπληκτικές χορωδίες θα φιλοξενήσει το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός του νομού, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές προσωπικότητες από το εξωτερικό, καλλιτέχνες διεθνούς φήμης που θα προσφέρουν στους Καρδιτσιώτες την ποιότητα της κλασικής μουσικής.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών με τη συμμετοχή 51 Χορωδιών και 2.500 Χορωδών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζει τις εκδηλώσεις του με διάσημους σολίστ και σέρβικες χορωδίες.

Δύο καταπληκτικές χορωδίες από τη Σερβία και μια από την Αθήνα θα ανοίξουν τις εκδηλώσεις της κλασικής μουσικής με μεγάλα ονόματα της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν:

Μεθαύριο Σάββατο 7 Ιουλίου

-Η Μικτή Χορωδία BELCANTO του Βελιγραδίου υπό τη διεύθυνση του Dejan Milivojevic.

-Η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «ΜΑΡΣΥΑΣ» Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καριώτη.

-Η Γυναικεία Ακαδημαϊκή Χορωδία του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου υπό την διεύθυνση του Dejan Milivojevic.

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ πιάνου με το παιδί – θαύμα της Ιταλίας, Pietro Papagna, ένας από τους σημαντικότερους νεαρούς πιανίστες με 18 πρώτα βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς που θα ερμηνεύσει τις τρεις σονάτες του D. Scarlatti (Κ 380,Κ 427 Κ 517), τα νυχτερινά του F. Chopin (αρ,1, αρ.2), τις σπουδές του Chopin (έργο 10 αρ. 5, αρ. 12), την (Gondiliera και Tarantella) του F. List από το έργο του «Βενετία και Νάπολη», το Βαλς του Mephisto του F. List και τη σονάτα έργο 28 αρ. 3 του S. Prokofiev.

Την προσεχή Δευτέρα 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ βιολιού με το διακεκριμένο καθηγητή και σολίστ Igor Aleksic, που θα ερμηνεύσει έργα των Handel, Mozart, και Schumann.

Στο πιάνο συνοδεύει η Jelena Deljanin Aleksic.Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 30ού Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας που είναι αφιερωμένο στον Hans Leo Hassler (1564 – 1612) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, στον Λορέντζο Μαβίλη (1860 – 1912) για τα 100 χρόνια από τον θάνατό του και στον Claude Debussy (1862 – 1918) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του.

Προσωπικότητες που φέτος τιμώνται παγκόσμια και υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιείται με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσαλών, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας του Δήμου Καρδίτσας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν στις 9:30 μ.μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις