ΛΑΡΙΣΑ

Έργα αναβάθμισης του τσιγγάνικου οικισμού στον Τύρναβο

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ένα έργο, που πρόκειται να βελτιώσει τις υποδομές του οικισμού των τσιγγάνων στον Τύρναβο. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός  έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου: «Έργα Αναβάθμισης Οικισμού Τσιγγάνων Δήμου Τυρνάβου»  προϋπολογισμού 790.000,00€ (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό επιτυγχάνουμε ένα πρώτο βήμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του οικισμού των ΡΟΜΑ του Τυρνάβου. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που στοχεύει στη βελτίωση του επιπέδου ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων. Το έργο αυτό περιλαμβάνει βασικές υποδομές απαραίτητες για τη καλυτέρευση της καθημερινότητάς των κατοίκων και την αναβάθμιση του αστικού τοπίου, βελτιώνοντας υγειονομικά και λειτουργικά μια περιοχή που μέχρι σήμερα ήταν υποβαθμισμένη».

Το έργο αυτό, αποτελεί ένα από τα έργα αναβάθμισης υποδομών – βελτίωσης ποιότητας ζωής κατοίκων οικισμών ΡΟΜΑ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας , που εντάχθηκαν το τελευταίο διάστημα στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο σχετικής Πρόσκλησης που εκδόθηκε. Σήμερα, τελούν υπό αξιολόγηση για ένταξη στο ΕΣΠΑ, ακόμα 3 έργα στην κατηγορία αυτή, με τη σχετική Πρόσκληση να έχει πλέον λήξει.

Με την υλοποίηση του υπόψη έργου, επιτυγχάνεται η βελτίωση της υποδομής τμημάτων υφιστάμενων δημοτικών οδών συνολικού μήκους 2.460μ, ηλεκτροφωτισμός δρόμων μήκους 950μ, καθώς και δημιουργία χώρου πρασίνου στον οικισμό τσιγγάνων του Δήμου Τυρνάβου.

Με το έργο βελτιώνεται σημαντικά, η πρόσβαση-κυκλοφορία πεζών και οχημάτων εντός του οικισμού των τσιγγάνων, τόσο των τσιγγάνων όσο και των κατοίκων του Δήμου Τυρνάβου καθώς και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Λάρισας που διέρχονται του οικισμού. Βελτιώνεται σημαντικά μέσω της σήμανσης και του φωτισμού η ασφάλεια της κυκλοφορίας στην εν λόγω περιοχή.

Θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια με πλακοστρώσεις σε έκταση 3.700μ2 βελτιώνοντας σημαντικά την κυκλοφορία και την προσβασιμότητα των πεζών. Δημιουργείται ένα χώρος πρασίνου 3.700μ2 για την αισθητική αναβάθμιση του οικισμού, ταυτόχρονα με την δημιουργία παιδικής χαράς 372,36μ2 με διάφορα όργανα για την ψυχαγωγία των μικρών παιδιών των τσιγγάνων και χώρου αναψυχής των τσιγγάνων με ψησταριές – τραπεζοκαθίσματα – πέργκολα και παγκάκια εντός του συγκεκριμένου χώρου.. Θα τοποθετηθούν ιστοί ηλεκτροφωτισμού σε μήκος δρόμου 950μ. και σήμανση κάνοντας ασφαλέστερη την κυκλοφορία στην περιοχή.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Δήμο Τυρνάβου, Δικαιούχο και Φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 12/06/2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις