ΛΑΡΙΣΑ

Άμεση ηλεκτροδότηση αγροτών από τη ΔΕΗ ζητά ο Κομήτσας

Να υπάρξει μέριμνα από τη διοίκηση της ΔΕΗ προκειμένου να εγκατασταθούν εντός των επόμενων ημερών μετασχηματιστές στα αντλιοστάσια των αγροτών του Δήμου Κιλελέρ, οι οποίοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού για το 2012, ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, σε συνάντηση με τον διευθυντή της ΔΕΗ Λάρισας, κ. Σωτήρη Αλευρά, παρουσία του αντιδημάρχου, κ. Βασίλη Χατζούλη, αλλά και αγροτών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι παραγωγοί υπογράμμισαν ότι έχουν προπληρώσει στη ΔΕΗ το κόστος εγκατάστασης του ηλεκτρικού ρεύματος στα αντλιοστάσιά τους και ότι έχει ήδη γίνει και η προμήθεια του αντλητικού εξοπλισμού αξίας χιλιάδων ευρώ. Ξεκαθάρισαν, δε, ότι θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν πάρει ρεύμα από τη ΔΕΗ και ζήτησαν να λυθεί άμεσα το ζήτημα με την έλλειψη μετασχηματιστών προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα ηλεκτροκίνητα αντλιοστάσιά τους.

Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι  κάθε μέρα που περνάει οι παραγωγοί ζημιώνονται, αφού παρά την επένδυσή τους, δεν είναι σε θέση να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους με τα νέα αντλιοστάσια και υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητες μηχανές, για τις οποίες η προμήθεια των καυσίμων είναι μία εξαιρετικά δαπανηρή διαδικασία που εκτοξεύει στα ύψη το κόστος παραγωγής τους.

Από την πλευρά της ΔΕΗ ο κ. Αλευράς επανέλαβε ότι γίνονται προσπάθειες για την προμήθεια και εγκατάσταση των μετασχηματιστών, χωρίς, εντούτοις, να αναλάβει κάποια δέσμευση για το πότε ακριβώς θα τελεσφορήσει η εν λόγω διαδικασία και θα πάρουν ρεύμα στα αντλιοστάσιά τους οι θιγόμενοι αγρότες.

Οι παραγωγοί ξεκαθάρισαν ότι έχουν απομείνει 5 -6 εβδομάδες έως το πέρας της φετινής αρδευτικής περιόδου και κάλεσαν τη διοίκηση της ΔΕΗ και την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Π.Ε.Κ.Α. και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να μεριμνήσουν προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν άμεσα το ρεύμα που θα τους επιτρέψει να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσιά τους και το όλο θέμα να μην οδηγηθεί στις καλένδες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις