ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Χαρακόπουλου – Αγοραστού για το πράσινο σκουλήκι

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το φλέγον πρόβλημα που δημιουργείται και φέτος, τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στη βαμβακοκαλλιέργεια από την εμφάνιση υψηλών πληθυσμών πράσινου σκουληκιού.

Ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κ. Χαρακόπουλο για την κατάσταση στη Θεσσαλία, του μετέφερε την αγωνία των παραγωγών και ζήτησε την κατ’ εξαίρεση άδεια 120 ημερών -κατόπιν αιτήματος των αγροτών αλλά και ΕΑΣ της Θεσσαλίας- για την εφαρμογή στη βαμβακοκαλλιέργεια άλλων φυτοπροστατευτικών προϊόντων, των οποίων η χρήση είναι ήδη εγκεκριμένη για άλλες καλλιέργειες, όπως τα οπωροκηπευτικά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι για το ίδιο θέμα συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα κ. Κανελλόπουλου, του Γενικού Διευθυντή Φυτικής Παραγωγής κ. Κουντούρη και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων. Παράλληλα ζήτησε από τη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου να εξετάσει το θέμα και να του εισηγηθεί με βάση τις κείμενες διατάξεις, συνυπολογίζοντας αν εγείρονται ζητήματα προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, όπως επίσης και αθέμιτου ανταγωνισμού για τους Έλληνες βαμβακοπαραγωγούς, καθώς τα συγκεκριμένα σκευάσματα χρησιμοποιούνται ήδη από τους καλλιεργητές βάμβακος στην Ισπανία.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις