ΛΑΡΙΣΑ

Νέες αίθουσες στο 1ο Δημοτικό Σχολειό Γιάννουλης

Νέες αίθουσες πρόκειται να αποκτήσει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες στέγασης των μαθητών της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου: «Προσθήκη Αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολειό Γιάννουλης», προϋπολογισμού 1.943.347,00€, (με ΦΠΑ).

Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Η δημιουργία αιθουσών στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου αποτελούσε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Πλέον το αίτημα αυτό γίνεται πραγματικότητα.

Στόχος του έργου είναι η απόδοση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συγκροτήματος που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες για τους μαθητές του, λειτουργώντας ως Ολοήμερο Σχολείο. Με τη δημιουργία των νέων αιθουσών αναβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο που παρέχεται στους μαθητές μέσα σε ένα νέο λειτουργικό και δημιουργικό περιβάλλον. Βελτιώνοντας τις υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας. Και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο».

Με την υλοποίηση της πράξης επιτυγχάνεται η δημιουργία μιας πλήρους δομής καθημερινής αγωγής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που άλλως θα ήταν μειωμένη, εξαιτίας της έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας και εργαστηρίων και ταυτόχρονα η βελτίωση όσον αφορά στις παροχές εκπαίδευσης προς τους πολίτες του δημοτικού διαμερίσματος της Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων.

Στα πλαίσια αυτά θα βελτιωθούν οι υπάρχουσες δομές και θα κατασκευαστούν καινούριες συμπεριλαμβανομένου αιθουσών διδασκαλίας, δομών εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ, πολιτιστικών αθλητικών και άλλων συναφών δραστηριοτήτων.

Θα γίνει ενοποίηση των υφιστάμενων κτηρίων της σχολικής μονάδας μεταξύ τους και με την προτεινόμενη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων μέσω κλειστών διαδρόμων και στεγασμένων χώρων. Ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης του έργου θα είναι η λειτουργία ενός ολοήμερου δημοτικού σχολείου δυναμικότητας 255 μαθητών και η χρησιμοποίηση του από τους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Γιάννουλης. Το σχολείο θα μπορέσει να λειτουργήσει σαν ολοήμερο.

Στους ωφελούμενους συμπεριλαμβάνονται τόσο οι εργαζόμενοι γονείς οι οποίοι βοηθούνται στην αντιμετώπιση των τυχόν κοινωνικών προβλημάτων τους που αφορούν την φύλαξη των παιδιών, αλλά επιπλέον ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται σε θέματα αγωγής, ψυχολογίας και σχέσεων με τα παιδιά τους. Επιπλέον, εξασφαλίζονται στα παιδιά όλες εκείνες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ευχάριστη και σύγχρονη παιδαγωγική. Θα δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για τους εκπαιδευτικούς με άμεσο αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο που θα παράγουν.

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά την προσθήκη καθ’ ύψος και κατά πλάτος αιθουσών και συνοδών εγκαταστάσεων, καθώς και την ανέγερση νέου γυμναστηρίου, στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης.

Θα κατεδαφιστούν ένα μικρό συγκρότημα wc, ένα μικρό βοηθητικό κτίριο, το λεβητοστάσιο, το παλιό στέγαστρο γυμναστικής και η ισόγεια πτέρυγα αιθουσών που βρίσκεται σε επαφή με το παλιό διώροφο κτίριο στην νοτιοδυτική πλευρά. Στην θέση της νοτιοδυτικής ισόγειας πτέρυγας που θα κατεδαφιστεί θα ανεγερθεί διώροφο συγκρότημα αιθουσών με υπόγειο, το οποίο θα επικοινωνεί με το υπάρχον παλιό διώροφο κτίριο.

Στην θέση του βοηθητικού κτιρίου και του παλιού wc που είναι σε επαφή με την βορειοανατολική όψη του παλιού διώροφου κτιρίου θα κατασκευαστεί η κεντρική είσοδος του συγκροτήματος, νέο κλιμακοστάσιο και κυλικείο στο ισόγειο, ενώ πάνω από τις πρόσφατα κατασκευασμένες τουαλέτες θα κατασκευαστούν νέες αίθουσες.

Τέλος στην θέση του παλαιού στεγάστρου γυμναστικής θα κατασκευαστεί νέο γυμναστήριο-Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων με όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις και το συνδετήριο διάδρομο, μεταξύ του πέτρινου ισόγειο κτιρίου, του γυμναστηρίου και του νέου συγκροτήματος που θα δημιουργηθεί μετά τις προσθήκες. Συνολικά στη μελέτη περιλαμβάνονται όλες οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου, καθώς και μικροδιαμορφώσεις του αύλειου χώρου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Δήμο Λαρισαίων, που είναι ο Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 28/05/2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις