ΛΑΡΙΣΑ

Καραμπάτσας: «Υπάρχει κάλυψη σε όλο το νομό για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση»

Διαβεβαιώσεις ότι στο νομό Λάρισας υπάρχει η τεχνική υποστήριξη παντού για την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΛ Κώστας Καραμπάτσας.

Στη δήλωσή του ο κ. Καραμπάτσας τονίζει τα εξής: «Ο στόχος της γενικευμένης χρήσης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αποτελεί μια μεγάλη καινοτομία για την πολιτεία, τη δημόσια διοίκηση και τους θεσμούς της.

Σε επίπεδο νομού Λάρισας υπάρχει 100% κάλυψη σε υπολογιστές, εκτυπωτές και σε συνοδευτικό απαραίτητο υλικό για το Νοσοκομείο και όλα τα Κέντρα Υγείας.

Σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας προωθούμε και ολοκληρώνουμε άμεσα λύσεις και για κάθε απομακρυσμένο μικρό ιατρείο στο νομό.

Υπάρχουν από την πλευρά μας δύο κόκκινες γραμμές:

Η πρώτη αφορά τους πολίτες της υπαίθρου και τις ανάγκες τους. Αυτούς και μόνο έχουμε υποχρέωση να υπηρετούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και απόλυτη προσήλωση στις προτεραιότητές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους.

Η δεύτερη αφορά τη γενικευμένη χρήση της πληροφορικής στην υγεία. Όλοι οι γιατροί μας είναι εκπαιδευμένοι αλλά και όσοι νέοι αγροτικοί ή ειδικευόμενοι  γιατροί προστίθενται στο δυναμικό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας οφείλουν να εντάσσονται σ’ αυτό το πλαίσιο λειτουργίας.

Απαιτείται ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης, σε συνεργασία με τους δημάρχους του νομού με τους οποίους άλλωστε μοιραζόμαστε παρόμοια ιδανικά για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και υπηρετούμε τις ίδιες αξίες, ώστε να υπάρχει η αναγκαία κάλυψη δικτύου πληροφορικής και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του νομού ώστε η δουλειά μας να είναι αποκεντρωμένη, ποιοτική και ευέλικτη.

Είμαστε πάντα κοντά στον εκτός αστικών κέντρων πληθυσμό αλλά και στους παραθεριστές, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από την εφημέρευση σε καθημερινή βάση στα τρία παραλιακά ιατρεία του νομού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και χωρίς καμία επιπλέον δαπάνη για τη σκληρά δοκιμαζόμενη χώρα μας, χρησιμοποιώντας με πνεύμα ορθολογικής αναδιάταξης τους δικούς μας ανθρώπινους και υλικούς πόρους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις