ΛΑΡΙΣΑ

Για «Μπαράζ μηνύσεων κατά εργαζομένων» καταγγέλλει την «Όλυμπος» το ΕΚΛ

Με «μπαράζ μηνύσεων και διώξεων συνεχίζουν τον πόλεμο  σε όσους  εργαζόμενους  αντέδρασαν στα αντεργατικά μετρά που πήραν τον περασμένο χειμώνα οι εργοδότες της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Σε μία σκληρή ανακοίνωση, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου προσθέτει πως «οι αδελφοί Σαράντη  και ο μηχανισμός  που έχουν στήσει  προκειμένου να διασφαλίσουν την συνέχιση της   τεράστιας  κερδοφορίας  τους, δεν έχουν ηθικούς φραγμούς,  για αυτούς νόμος είναι το δίκαιο του ισχυρού.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Νοέμβρη, μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφισε την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, οι εργοδότες της εν λόγω   βιομηχανίας  που περίμεναν πως και πως αυτή την ευκαιρία , εκβιάζοντας   εν ψυχρό  τους εργαζόμενους τους έβαλαν να υπογράψουν την δημιουργία της λεγόμενης  «Ένωσης Πρόσωπων» μέσω της οποίας επέβαλαν τη   μείωση των μισθών τους έως και 53% και την  ανατροπή των εργασιακών  και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Ακολούθησε μια άνευ προηγούμενου  επίθεση στους συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν  και οργάνωσαν τους εργαζόμενους  για να μην εφαρμοστούν αυτά τα μετρά, με βρώμικες  συκοφαντίες ,απειλές, προσπάθεια απομόνωσης τους   , καθώς  και με μια   απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση για  να στρέψουν τους εργαζόμενους  εναντίον των συνδικαλιστών.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ενώ  η διαδικασία δημιουργίας της «Ένωσης Πρόσωπων» έγινε με ωμη εργοδοτική παρέμβαση και χωρίς να τηρηθούν  έστω οι ελάχιστες τυπικές  διαδικασίες που προβλέπονται  απ΄το νόμο, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέφυγε το Συνδικάτο Γάλακτος , νομιμοποίησαν τις παρανομίες τους, κάτι που δείχνει περίτρανα  ότι και η ελληνική δικαιοσύνη υπηρετεί απροκάλυπτα  την εργοδοσία.

Στις 4 και 5 Φλεβάρη που πραγματοποιήθηκε η απεργία, και ενώ οι ίδιοι προέβηκαν σε δολοφονικές ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων που περιφρουρούσαν την απεργία,(έφεραν απεργοσπάστες και μπράβους να χτυπήσουν την περιφρούρηση και με εντολή τους έστειλαν ακόμα και νταλίκα πάνω στην ανθρωπινή αλυσίδα στην πύλη του εργοστάσιου ), την ιδία ώρα στις επιστολές τους προς τα αρμόδια υπουργεία και την αστυνομία απαιτούσαν την παρέμβαση του κράτους για το τσάκισμα της απεργίας.

Και ενώ θα έπρεπε να είναι οι ίδιοι  στη φυλακή για όλα αυτά που έκαναν, καμώνονται τα  θύματα και  καταφεύγουν στα δικαστήρια (θεωρώντας τα ως δικά τους επιτελεία,) και  ζητούν την τιμωρία των συνδικαλιστών, στρέφονται μάλιστα και ενάντια στο Π.Α.Μ.Ε. ,στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Ομοσπονδία Γάλακτος, γιατί ….τόλμησαν να βρεθούν δίπλα στους εργάτες του Όλυμπος που δέχονταν αυτή την άνευ προηγούμενου αντεργατική επίθεση από μέρους τους.

Έφτασαν ακόμα  να κατηγορούν το Κ.Κ.Ε. και τον βουλευτή του Αντώνη Σκυλάκο που έκανε το αυτονόητο, δηλαδή να   βρεθεί δίπλα στους εργαζόμενους και να εκφράσει την συμπαράσταση του κόμματος  του στον αγώνα τους.

Οι μηνύσεις που κάνουν τώρα στους συνδικαλιστές  έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους γιατί ετοιμάζουν νέα  πιο σκληρά αντεργατικά μετρά και θέλουν να απαλλαγούν –όπως πιστεύουν- από τους συνδικαλιστές και να συνεχίσουν ανενόχλητοι τα αντεργατικά σχεδία τους.

Ήδη  έχουν αρχίσει τις απολύσεις  με ασήμαντες αιτιολογίες (απέλυσαν τρεις εργαζόμενους)  και την αντικατάσταση τους  με εργαζόμενους των 400 ευρώ.

Τους προειδοποιούμε ότι θα πέσει στο κενό η επιχείρηση κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και των στελεχών του, .Η επίθεσή τους μας ατσαλώνει  ακόμα περισσότερο για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα   τον αγώνα μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους  και να απαλλαγούν από το φόβο και την ηττοπάθεια. Ότι τους είχαμε πει αρχίζει να επιβεβαιώνετε περίτρανα. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να τρέφουν στους εκμεταλλευτές τους . Αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να εμπιστευτούν το μέλλον των οικογενειών τους σ’ αυτούς που βάζουν πάνω και από τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας τα κέρδη και μονό τα κέρδη τους. Είναι σίγουρο ότι  μόνο με την ενότητα , την συσπείρωση στο Συνδικάτο και την  συναδερφική  αλληλεγγύη μπορούμε να ανακόψουμε τα αντεργατικά σχέδιά τους και να υπερασπιστούμε τη δουλεία μας και το μέλλον μας.

Το Συνδικάτο Γάλακτος, το  Εργατικό  Κέντρο Λάρισας , η Ομοσπονδία ,το ΠΑΜΕ και  όλο το ταξικό κίνημα θα είναι ανά πάσα στιγμή διπλά στους εργαζόμενους  του ΟΛΥΜΠΟΣ όταν αποφασίσουν να παλέψουν για τα δικαιώματα τους. Τότε βέβαια οι εν λόγω εργοδότες  δεν θα συμπεριφέροντε με αυτό τον τρόπο ούτε στους εργάτες ούτε στους συνδικαλιστές.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις