ΚΟΣΜΟΣ

Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του Σαρκοζί

Αστυνομικοί και ένας δικαστής πραγματοποίησαν σήμερα έρευνα στην κατοικία και το γραφείο του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, στο πλαίσιο της υπόθεσης Μπετανκούρ.Όπως δήλωσαν ο δικηγόρος του πρώην Γάλλου προέδρου και πηγές προσκείμενες στην έρευνα, δέκα αστυνομικοί και ο ανακριτής Ζαν-Μισέλ Ζαντί, μπήκαν στο σπίτι και το γραφείο του Σαρκοζί στα πλαίσια δικαστικής έρευνας που έχει ξεκινήσει για την πιθανή παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί το 2007.

Ο πρώην Γάλλος δεν ήταν παρών σε καμιά από τις δύο έρευνες καθώς – σύμφωνα με τον δικηγόρο του – αναχώρησε την Δευτέρα με την οικογένειά του για τον Καναδά, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το “ξαφνικό” ταξίδι της οικογένειας Σαρκοζί.

Η Le Monde αποκάλυψε επίσης μια έρευνα στο δικηγορικό γραφείο με το οποίο είναι συνεταίρος ο Νικολά Σαρκοζί, πληροφορία όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές .

Ο δικηγόρος του Σαρκοζί,. Τιερί Χερζόγκ , δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται καθώς, « τα έγγραφα που κατάσχεσαν οι αρχές καταδεικνύουν ότι ήταν απολύτως αδύνατο να γίνουν τα δήθεν “μυστικά ραντεβού” με την κυρία Λιλιάν Μπετανκούρ, κληρονόμο του ομίλου L’Oréal».

Ο Χερζόγκ διευκρινίζει ότι ενημέρωσε τον δικαστή πως “όλες οι μετακινήσεις και οι τόποι όπου μετέβη” ο Νικολά Σαρκοζί στην διάρκεια του 2007, ήταν υπό τον έλεγχο των αστυνομικών που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια του.

Η υπόθεση Μπετανκούρ, μέρος μιας οικογενειακής διένεξης μεταξύ της δισεκατομμυριούχου και της κόρης της, επεκτάθηκε και στην πολιτική σκηνή και οδήγησε στην αποχώρηση του πρώην υπουργού Εργασίας του Σαρκοζί, Ερίκ Βερτ, με την υποψία της σύγκρουσης συμφερόντων και της παράνομης χρηματοδότησης εκλογικής εκστρατείας.

real.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις