ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ευκαιρία για επενδύσεις στις χώρες του Αραβικού Κόλπου

Ημερίδα του Ινστιτούτου για την Ανάπτυξη και την Εξέλιξη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Ως ευκαιρία για τις τοπικές επιχειρήσεις της Μαγνησίας, χαρακτήρισε τις χώρες του Αραβικού κόλπου ο Νίκος Σαμαράς πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Ανάπτυξη και την Εξέλιξη, που ήταν ομιλητής, σε ημερίδα που έγινε χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Ο πρόεδρος του I.P.D., δήλωσε ότι η Μαγνησία έχει δυναμισμό, οι άνθρωποι έχουν ρευστή ευφυΐα, ευρηματικότητα και καινοτόμο σκέψη και, εκτός από τον φυσικό πλούτο, η περιοχή διαθέτει και εύρος παραγωγής.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, που έχει εδώ και πολλά χρόνια επαφές με χώρες όπως το Ντουμπάι, του Κουβέιτ κ.ά., οι τοπικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των αράβων για βρώσιμα προϊόντα (ελιές λάδι, φρούτα κλπ.) και κρασιά, με την προϋπόθεση ότι επιζητούν την πολύ καλή ποιότητα.

Ακόμη ανέφερε, ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για παρκέ, έπιπλα, ενώ προέβλεψε ότι με μια εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία και τη ρευστή κατάσταση στη Λιβύη, οι ανάγκες στο μέλλον μάλλον θα αυξηθούν.

Πρόσθεσε δε ότι επειδή στο ξένο προσωπικό που εργάζεται γι’ αυτούς δίνεται συχνά άδεια (κάθε οκτώ μήνες τέσσερις εβδομάδες) με ένα αεροπορικό εισιτήριο, θα μπορούσε στη Μαγνησία, να γίνει μια ανάλογη δομή για τη φιλοξενία τουριστών.

Σημαντική ευκαιρία στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, χαρακτήρισε τις χώρες του αραβικού κόσμου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό φορείς και μεμονωμένοι άνθρωποι να ασχολούνται με τις τοπικές επιχειρήσεις σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή της οικονομίας μας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας Απόστολος Παπαδούλης έκανε λόγο για καλές ευκαιρίες που οι τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν.

Όπως ανέφερε, από την επόμενη ημέρα της κρίσης οι Ελληνικές επιχειρήσεις έδειξαν σημαντική εξωστρέφεια και σήμερα αναζητούνται τέτοιες ευκαιρίες, προκειμένου να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση στις οποίες τις έφερε η ύφεση.

Στην ημερίδα επισημάνθηκε ότι στόχος της προσπάθειας είναι να αναλυθούν, στις επιχειρήσεις της περιοχής, οι δυνατότητες που υπάρχουν για άμεσα εφικτές, επενδυτικές συνέργειες μικρού και μεσαίου μεγέθους, με επενδυτές από χώρες του Αραβικού Κόλπου, να δοθούν στοχευόμενες πληροφορίες στις παραγωγικές μονάδες της περιοχής, ώστε να εκτιμήσουν πρωτίστως αν δύνανται να επιχειρήσουν τέτοιες συνέργειες και στη συνέχεια, πώς και με ποιους μπορούν να έρθουν σε επαφή, προκειμένου να δρομολογήσουν την υλοποίησή τους.

(magnesianews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις