ΕΛΛΑΔΑ

Προγραμματικές δηλώσεις και τρόικα στη σύσκεψη Σαμαρά με τους Βενιζέλο-Κουβέλη

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη εν όψει της έλευσης του υψηλόβαθμου κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα και της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, είπε ότι έγινε μία ευρύτατη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, προσθέτοντας ότι οι συσκέψεις θα συνεχιστούν.

Στην οικία του πρωθυπουργού έμειναν για ακόμη μία ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής Χρήστος Σταϊκούρας.

Είχε προηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τα βήματα που θα ακολουθηθούν στη δύσκολη διαπραγμάτευση.

Στη διυπουργική σύσκεψη υπό τον νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα συζητήθηκε η στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τις άμεσες προτεραιότητες της τρόικας, όπως είναι η εξειδίκευση των μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2013-2014, η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση, η άμεση υλοποίηση αποκρατικοποιήσεων που χαρακτηρίζονται «ώριμες» (ΔΕΠΑ, ΟΠΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Κέντρο Τύπου IBC), η εφαρμογή της μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας και η ολοκλήρωση του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να «αποκρούσει» ψηφισμένα μέτρα στο Μνημόνιο 2 όπως η μείωση των Ειδικών Μισθολογίων στο Δημόσιο 12% κατά μέσο όρο από 1ης Ιουλίου (αφορά δικαστικούς, ιατρούς, καθηγητές πανεπιστημίου, ένστολους, κληρικούς) και οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων.

in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις