ΕΛΛΑΔΑ

Νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη

Εντός της εβδομάδας επιστρέφει στα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι την Πέμπτη προγραμματίζεται η ορκωμοσία του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Βάσει του Συντάγματος, για να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία πρέπει να είναι παρών ο πρωθυπουργός της χώρας και άρα η τελετή της ορκωμοσίας σηματοδοτεί την επιστροφή του Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με μέλη της κυβέρνησης και στενούς του συνεργάτες, καθώς τα επόμενα 24ωρα -πιθανότατα την Τετάρτη- αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας θα συναντηθεί στην οικία του στην Κηφισιά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Ήδη οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ έχουν διαμηνύσει ότι στην πρώτη τους επίσκεψη στην Αθήνα επιθυμούν να συναντηθούν τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Επίσης, από τη 1 το μεσημέρι πραγματοποιείται διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο τον συντονισμό των συναντήσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας. Για τα αποτελέσματα της σύσκεψης θα ενημερωθεί ο πρωθυπουργός αμέσως μετά από το οικονομικό επιτελείο.

Το πρόβλημα υγείας του Αντώνη Σαμαρά έχει προκαλέσει σειρά εμπλοκών στα κυβερνητικά σχέδια. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως αναμένεται να εξαντληθούν όλα τα χρονικά όρια που θέτει το Σύνταγμα για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Κατά πάσα πιθανότητα, λοιπόν, η συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη της εβδομάδας, ώστε το αργότερο στις 9 ή στις 10 Ιουλίου να έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ζήτησε επίσημη αναφορά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής για το απώτατο χρονικό όριο που ορίζεται ότι μπορούν να γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Η νομική υπηρεσία του Κοινοβουλίου αναμένεται να παραδώσει την αναφορά σήμερα και εν συνεχεία ο κ. Μεϊμαράκης θα τη διαβιβάσει στον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις