ΛΑΡΙΣΑ

Η ΠΑΣΚ διαχωρίζει τη θέση της από πρόσφατες αποφάσεις της ΕΛΜΕ

Κάνει λόγο για θλιβερές και συνδικαλιστικά αντιδεοντολογικές πρακτικές

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΠΑΣΚ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας επισημαίνει τα εξής:

«Είναι πράγματι θλιβερό και συνδικαλιστικά αντιδεοντολογικό πρώτα το ότι το επίσημο συνδικάτο των καθηγητών της Λάρισας  «κατόρθωσε» να διαμορφώσει θέση για τα κενά και πλεονάσματα και να τη δημοσιεύσει στις 30-6 του ’12 δηλαδή όταν όλες οι διαδικασίες έχουν πλέον τελειώσει.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. ΔΑΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Παρεμβάσεις ) και ΕΝΩΤΙΚΟΙ (πρώην, δεν ξέρουμε αν και νυν ΠΑΜΕ) κινήθηκε «αστραπιαία» και ενώ το θέμα που διαπραγματεύεται ξεκίνησε από το Φεβρουάριο του ’12 εκείνοι διαμόρφωσαν πλειοψηφία ακριβώς μετά το τέλος των διαδικασιών!

Το επόμενο θλιβερό είναι ότι προφανώς δεν «πρόλαβαν»  να διαβάσουν τους ειδικούς νόμους και τις εγκυκλίους διότι μόνο ένας αδιάβαστος ή ένας άσχετος θα υποστήριζε τις απόψεις τους.

Δηλαδή ο Ν. 3848/10 λέει επί λέξει στο Άρθρο 7§1 «ο προσδιορισμός των κενών, των λειτουργικών αναγκών και των τυχόν υπεραριθμιών με σκοπό το διορισμό μόνιμων ή την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων …καθώς και τις μεταθέσεις, τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών γίνεται μέσω …» αναρωτιέται κανείς ο διορισμός  μόνιμων, οι μεταθέσεις, οι μετατάξεις  είναι δυνατόν να γίνουν σε λειτουργικά κενά (όπως υποστηρίζουν)  το Σεπτέμβριο και όχι σε οργανικά κενά αυτή την εποχή;

Και συνεχίζει στην §2 του Άρθρ. 7 ο Ν. 3848΄΄σε κάθε Σχολική Μονάδα με ευθύνη του Διευθυντή της καταγράφονται… το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών … η  τυχόν δεύτερη ειδικότητα των εκπαιδευτικών, η δυνατότητα διδασκαλίας εκπαιδευτικών με δεύτερη ανάθεση και οι κενές θέσεις που προβλέπεται ότι θα προκύψουν …΄΄ και συνεχίζει ο Ν. 3848 Άρθρ. 7 §5 ο προσδιορισμός των κενών θέσεων και των λειτουργικών κενών (δηλαδή δύο διαφορετικά πράγματα ) γίνεται από το Διευθυντή εκπαίδευσης και ύστερα από γνώμη του ΠΥΣΔΕ αφού ληφθούν υπόψη τα στοιχεία των παραγράφων 2 και 3.

Επίσης αν διαβάσει κανείς την εγκύκλιο των μεταθέσεων αρ. πρωτ. 32413/Δ2/23-3-’12 με βάση την οποία έγιναν οι πίνακες Α,Β,Γ θα διαπιστώσει ότι τα ίδια αναφέρει και αυτή σχετικά με τον υπολογισμό των ωρών με δεύτερη ανάθεση ή δεύτερη ειδικότητα των κατεχόντων οργανική θέση καθηγητών σε ένα σχολείο.

Δηλαδή, πρακτικά ο νομοθέτης λειτουργεί με μεγαλύτερη εργασιακή προστασία από αυτούς τους συνδικαλιστές οι οποίοι με όσα ισχυρίζονται μπορεί να οδηγήσουν τους συναδέλφους σε πληθώρα υπεραριθμιών και σε εργασιακή ανασφάλεια. Οι συνάδελφοι με όλα όσα εκθέσαμε νομίζουμε ότι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν αυτή η πλειοψηφία του Δ Σ κατήγγειλε  τη διοίκηση επειδή δεν όρισε συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ που μάλιστα υπηρετεί και με απόσπαση στα Γραφεία της Δ/νσης σε επιτροπή εξετάσεων! Εδώ πρέπει να θαυμάσουμε την ανιδιοτέλεια και τις υψηλές συνδικαλιστικές αρχές και αξίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

Αυτό δε λέγεται συνδικαλισμός αλλά συντεχνιασμός χειρίστης μορφής υπέρ μόνο των ατομικών ή των ιδιαίτερων κλαδικών συμφερόντων π.χ. οικονομολόγοι (ΠΕ09) τους οποίους καπηλεύεται πατρoνάροντας την εκπροσώπησή τους ο αποσπασμένος για το λόγο αυτό από άλλο νομό (πλεονάζων) Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η ΠΑΣΚ μειοψήφησε στις δύο ανακοινώσεις που έβγαλε η παραπάνω πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας. Δηλώνουμε ότι τις αρχές , τις αξίες και τις θέσεις μας θα τις κρατήσουμε ψηλά και μακριά από κάθε συντεχνιακή ή προσωπική ιδιοτέλεια.

Φοβόμαστε όμως πως τα παραπάνω παραδείγματα πρέπει να κάνουν τους Συναδέλφους  «ν’ αγρυπνούν» πολύ περισσότερο τώρα που δυστυχώς διανύουμε και υφιστάμεθα τα δεινά μιας άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις