ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός του 5ου artfools

Συνάντηση ενημέρωσης στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Δυναμικά και με παρόντα όλα τα μέλη της διευρυμένης οργανωτικής επιτροπής, ξεκίνησε ο σχεδιασμός του 5ου Νεανικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας/artfools. Η πρώτη συνάντηση ενημέρωσης έγινε πρόσφατα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Το 5ο artfools video festival θα διεξαχθεί την εβδομάδα από 11 μέχρι 17 Φεβρουαρίου 2013 στη Λάρισα και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, την ΑΜΚΕ artfools, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με τη στήριξη του ΤΕΙ Λάρισας , και του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας.

Το 5ο artfools video festival αποτελείται από το Διεθνές, Ελληνικό και το Μαθητικό το οποίο κατά τη φετινή διοργάνωση θα αναβαθμισθεί με τη συμμετοχή και άλλων φορέων της εκπαίδευσης. Τη διοργάνωση του μαθητικού φεστιβάλ ανέλαβε ο Αργύρης Γιουρούκης καθηγητής και η Γιώτα Φώτου συγγραφέας και πρώην σχολική σύμβουλος.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε το πλάνο της διοργάνωσης, που περιλαμβάνει την Εβδομάδα Νεανικού Σινεμά, με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, αφιερώματα, εκθέσεις κ.α. και το διαγωνιστικό μέρος προβολής και βράβευσης των ταινιών.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ακυς Μητσούλης και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Νίκος Αρτινός ενημέρωσαν για τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων, με έμφαση στα κινηματογραφικά αφιερώματα, αλλά και στα master class και τις συνεργασίες με άλλα φεστιβάλ.

Η πρόεδρος του Φεστιβάλ Α. Σαρτζή και η αντιπρόεδρος Εύη Μπεκίρη έχουν ήδη επαφές με άτομα και φορείς εντός και εκτός Ελλάδας για την καλύτερη προώθηση του Φεστιβάλ.

Εκείνο πάντως που καταφάνηκε στη συνάντηση, είναι πως η φετινή διοργάνωση του 5ου Νεανικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους /artfools, θα έχει νεανικό δυναμισμό και μεγάλες εκπλήξεις.

Στόχος όλων είναι η προσέλκυση στις κινηματογραφικές αίθουσες νεανικού κοινού.

Στο Φεστιβάλ γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας διάρκειας μέχρι και 25 λεπτά ενώ για τις μαθητικές η διάρκεια είναι μέχρι και 15 λεπτά.

Πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής στο: www.artfoolsvideofestival.gr.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις