ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη σε διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Στο κηποθέατρο Αλκαζάρ την Τρίτη 3 Ιουλίου με τον Τάκη Χρυσικάκο και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων

Μια μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Μοιρολόγι Φώκιας», «Έρως – Ήρως» και «Άνθος του γιαλού», θα γίνει στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ μεθαύριο Τρίτη 3 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ.

Ο Τάκης Χρυσικάκος και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ερμηνεύουν αρμονικά ένα θεματικό σύνολο λόγου και μουσικής ενώ συμμετέχει στο μουσικό μέρος της παράστασης και η Λαρισαία δικηγόρος Μαριάννα Ζάχου.

O «Άγιος των ελληνικών γραμμάτων» που ύμνησε με την ξεχωριστή γραφή του τα βάσανα, τον πόνο και την εξαθλίωση του καθημερινού ανθρώπου, εξακολουθεί και σήμερα να είναι επίκαιρος και διαχρονικός.

Τα διηγήματά του διαποτίζονται από τον ποιητικό οίστρο και τη μαγεία του λόγου, ενώ οι ήρωές του, απλοί, ταπεινοί, γραφικοί, βασανισμένοι, γίνονται οι πυρήνες των δραματικών συγκρούσεών τους με τη ζωή.

Στο «Έρως – Ήρως» ένας νεαρός ναύτης ερωτευμένος με τη γειτόνισσά του Αρχόντω αναγκάζεται να τη μεταφέρει, νιόπαντρη μαζί με τον γαμπρό, στον τόπο εκείνου με τη βάρκα του. Αψηφά τη ζήλεια και την ερωτική του επιθυμία και αποδεικνύεται ήρωας υπακούοντας στη φωνή της συνείδησης του καλού.

Στο «Άνθος του γιαλού», ιστορείται ποιητικά ο μύθος μιας πεντάμορφης που τα δάκρυά της για το χαμένο βασιλόπουλο που την αγάπησε, αλλά χάθηκε, έγιναν άνθος στο γιαλό.

Στο «Μοιρολόγι της φώκιας» η Ακριβούλα, εγγονή της χαροκαμένης γρια- Λούκαινας στην περιπλάνησή της για να βρει τη γιαγιά της χάνει τον δρόμο συνεπαρμένη από το τραγούδι ενός αυλητή και γλιστρώντας από τα βράχια της παραλίας, πνίγεται. Μόνη μοιρολογήτρα της μια φώκια.

Η παράσταση ολοκληρώνεται με τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Λουδοβίκου των Ανωγείων.

Διοργανωτής της εκδήλωσης ο Σύλλογος «Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» Λάρισας.

Προπώληση εισιτηρίων στο βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου», (Παπαναστασίου 57).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις