ΛΑΡΙΣΑ

Αισιόδοξο το μήνυμα Χαρακόπουλου στο βλάχικο αντάμωμα

«Η νέα κυβέρνηση έχει αναλάβει  το έργο της αντιστροφής του κλίματος, τnν προσπάθεια για την επίτευξη της ανάπτυξης, της επανεκκίνησης της οικονομίας, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Σήμερα, σε μια Ευρώπη που αλλάζει, που φαίνεται να αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι χρειάζονται πολιτικές ανάπτυξης δικαιούμαστε να είμαστε πιο αισιόδοξοι».

Αυτό ήταν το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του 28ου Ανταμώματος των Βλάχων, που φέτος γίνεται στην Καλαμπάκα.

Ο κ. Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις αρετές του βλαχόφωνου ελληνισμού, την επιχειρηματική τους δεινότητα και την φιλοπατρία τους, στοιχεία, που, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το έχουμε και σήμερα ανάγκη για να ξεπεράσουμε την κρίση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην ανάγκη εξωστρέφειας του ελληνισμού ως προαπαιτούμενο επιτυχίας. Συγκεκριμένα είπε: «Αναφέρομαι, στην εξωστρέφεια του βλαχόφωνου ελληνισμού. Την άνεσή του να κινείται όπου γης και να πετυχαίνει. Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Βουκουρέστι, Μόσχα, Οδησσός, Αλεξάνδρεια, παντού Βλάχοι που μεγαλούργησαν, που ξεχώρισαν. Δεν φοβήθηκαν, δεν κλείστηκαν στο καβούκι τους, δεν υπέκυψαν στα αδιέξοδα του βαλκανικού επαρχιωτισμού. Και σήμερα αυτό έχουμε ανάγκη. Να κινηθούμε με αυτοπεποίθηση για να επανακατακτήσουμε την αξιοπιστία μας εκτός Ελλάδας. Να χρησιμοποιήσουμε ως εργαλεία την αναμφίβολη δημιουργικότητά μας, το ελληνικό δαιμόνιο, την επιχειρηματικότητα, την έφεσή μας στις επιστήμες και τις τέχνες.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις