ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αεροπορική εταιρεία με έδρα το Βόλο από ντόπιους και Αμερικάνους επιχειρηματίες

Στόχος οι πτήσεις χαμηλού κόστους με διεθνείς και εσωτερικές αερογραμμές

Στα σκαριά βρίσκεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η ίδρυση αεροπορικής εταιρίας με έδρα το Βόλο. Όπως αναφέρουν πηγές, πρόκειται για 18 επιχειρηματίες οι οποίοι σχεδιάζουν να ρίξουν στην αγορά της πόλης το κεφάλαιο των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ για την ίδρυση αεροπορικής εταιρίας που σκοπό θα έχει πτήσεις χαμηλού κόστους με εσωτερικές αλλά και διεθνείς αερογραμμές.

Οι επενδυτές, 15 Βολιώτες και τρεις Αμερικανοί, επεξεργάστηκαν το εγχείρημα και ευελπιστούν σε μια επένδυση που θα δώσει αναπτυξιακή και τουριστική πνοή στη Μαγνησία, ενώ παράλληλα θα προσφέρει αρκετές θέσεις εργασίας στην τοπική αγορά.

Επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο εγχείρημα επισημαίνουν ότι έχουν ξεκινήσει έρευνα αγοράς, προκειμένου να νοικιασθούν δύο κεντρικά κτήρια του Βόλου για να χρησιμοποιηθούν ως γραφεία της εταιρίας.

Παράλληλα ανέφεραν ότι ήδη έχει γίνει προεργασία για ενοικίαση 2 αεροσκαφών Αirbus 320, ενώ στα πλάνα τους είναι η εκτέλεση πτήσεων Cargo για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων από τη Θεσσαλονίκη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι πτήσεις Cargo διατηρούν μακρά παράδοση στην ιστορία των αερογραμμών και σκοπό έχουν την μεταφορά των εμπορευμάτων και του ταχυδρομείου πολύ πριν τις πρώτες επιβατικές πτήσεις.

Στα σχέδια των επενδυτών αρχικά περιλαμβάνονται δρομολόγια εσωτερικού χαμηλού κόστους προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφού η επένδυση φιλοδοξεί να αντιγράψει τις Low Cost (φθηνές πτήσεις) πετυχημένων εταιριών της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα φέτος έχει αυξηθεί η ζήτηση στις πτήσεις Low Cost κατά 17% σε σύγκριση με την περσινή περίοδο. Ενδεικτικά μερικές από τις εταιρείες που έχουν εντάξει στα πλάνα τους πτήσεις Low Cost είναι οι εξής: Ryanair, Transavia, Austrian Airlines, Singapore Airlines, Air China, Czech Holidays, Cyprus Airways, Olympic Air, Aegean Airlines, ELAL, Sundor, XL Germany, Danube Wings, Iberia, Alba Star.

Υπολογίζεται ότι σε πλήρη ανάπτυξη η εταιρία θα απασχολήσει περίπου 200 άτομα όλων των ειδικοτήτων (πλην των πιλότων), το σύνολο των οποίων θα προέρχεται από την τοπική αγορά εργασίας σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι περίπου μέχρι το τέλους του 2012 το εγχείρημα μπορεί να έχει τελεσφορήσει και η αεροπορική εταιρία να έχει πάρει σάρκα και οστά, γεγονός που θα σημάνει αυτόματα και την αναβάθμιση του αεροδρομίου στη Νέα Αγχίαλο.

Θεωρείται δεδομένο ότι το τολμηρό και αξιόλογο εγχείρημα θα αγκαλιάσουν οι τοπικοί φορείς, με τους επενδυτές να προσβλέπουν σε έμπρακτη στήριξη, αφού πρόκειται να δώσει αναπτυξιακή πνοή στο Βόλο και τη Μαγνησία σε μια εποχή που την χρειάζεται περισσότερο, καθώς η τοπική αγορά βιώνει μια από την χειρότερες περιόδους.

Μια τέτοιου είδους επένδυση θα συμβάλει τα μέγιστα στην τοπική ανάπτυξη, επιφέροντας θετικές αλυσιδωτές συνέπειες στον τουρισμό, στην απασχόληση και στην οικονομία.

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις