ΛΑΡΙΣΑ

«Στο έλεος του Θεού η μεταποίηση στη Θεσσαλία»!

Ανάπτυξη με σχέδιο, βούληση και κίνητρα ζητά ο ΣΘΕΒ από τη νέα κυβέρνηση

«Τα τελευταία τρία χρόνια η μεταποίηση στη Θεσσαλία βιώνει την οικονομική κρίση με κλείσιμο επιχειρήσεων, απώλεια θέσεων εργασίας και συνεχή απειλή της ρήξης του κοινωνικού ιστού. Λειτουργεί καθημερινά σε ένα περιβάλλον που επικρατεί διάχυτη η απαισιοδοξία, σε ένα περιβάλλον στο οποίο οι αντοχές είναι πλέον μηδενικές και δεν αποτελεί υπερβολή να λεχθεί ότι έχει αφεθεί κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού».

Τα παραπάνω τόνισε το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Απόστολος Δοντάς.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά, «τα προβλήματα των επιχειρήσεων αλλά και της χώρας παραμένουν αναζητώντας λύση σε ελάχιστο χρόνο. Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων πρέπει να αποτελέσει την βασική επιδίωξη για να επιστρέψουμε σε τροχιά ανάπτυξης, που κάθε άλλο παρά είναι μια μηχανιστική διαδικασία που υλοποιείται άνευ προϋποθέσεων, με πομπώδεις εξαγγελίες και υπουργικά διατάγματα.

Για να υπάρξει ανάπτυξη χρειάζεται σχέδιο, βούληση, κίνητρα και κυρίως να επανέλθει η μεταποίηση στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας. Απαιτούνται μέτρα όπως η παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις και η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, το σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, σε συνδυασμό με την λήψη αναπτυξιακών μέτρων, η αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και οι αποκρατικοποιήσεις, καθώς και η άμεση απονομή δικαιοσύνης. Απαιτείται όμως και υψηλό επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο μόνον ένα ποιοτικώς αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να προσφέρει.

Βασικό ζητούμενο από τη νέα κυβέρνηση είναι να πάρει αποφάσεις, να σκύψει με σοβαρότητα στα πραγματικά προβλήματα, να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, να εργαστεί εντατικά, να δράσει με αποτελεσματικότητα και συνέπεια, να φέρει σταθερότητα στην αγορά και αναπτυξιακή διέξοδο ανακτώντας την εμπιστοσύνη τόσο στον καταναλωτή, στους προμηθευτές μας, εντός και εκτός της χώρας, προκειμένου να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, να αλλάξει η ψυχολογία όλων μας, πολιτών και επιχειρηματιών και να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας που είναι και θέλουμε να παραμείνει η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας».

Σχετικά με τη σύνθεση της νέα κυβέρνησης ο κ. Δοντάς τόνισε ότι υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα και το έργο της θα κριθεί από την πορεία της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου. Είχε δε μόνο καλά λόγια για το πρόσωπο και τις ικανότητες του νέου υπουργού Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο χαρακτήρισε έμπειρο στέλεχος που ως πρώην πρόεδρος του ΙΟΒΕ είναι πλήρης γνώστης των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο ιδιωτικός τομέας.

(newsroom onlarissa.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις