ΛΑΡΙΣΑ

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο φεστιβάλ Taste of London

Προσέλκυσε περίπου 100.000 επισκέπτες

Η περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ φαγητού Taste of London που διοργανώθηκε για ένατη χρονιά στο Regent’s Park, στο κέντρο του Λονδίνου, ένα μήνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, με στόχο την προώθηση της Θεσσαλίας ως τουριστικό γαστριμαργικό προορισμό.

Το φεστιβάλ, που προσέλκυσε περίπου 100.000 επισκέπτες, έχει σκοπό να αναδείξει την βρετανική και την διεθνή κουζίνα με συμμετοχές από πολλές χώρες, όπως Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βραζιλία, Ταϊλάνδη και φυσικά την Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες τάσεις στον τουρισμό και την ανάγκη εξεύρεσης πιο ελκυστικών μορφών και προτάσεων τουρισμού, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο άνοιγμα του Θεσσαλικού γαστρονομικού τουριστικού προϊόντος στη διεθνή αγορά, καθώς, πέρα από τον ήλιο και την θάλασσα η ελληνική κουζίνα, η παράδοση είναι πράγματα που μπορεί να απολαύσει κανείς 12 μήνες το χρόνο.

Στην έκθεση, που κράτησε τέσσερις ημέρες, συμμετείχαν 40 από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου και πάνω από 200 παραγωγοί που είχαν την δυνατότητα να εκθέσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Στην ελληνική αγορά «Taste Like Greece» που είχε στηθεί οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να αγοράσουν εδέσματα από κάθε περιοχή της Ελλάδας και να δοκιμάσουν παραδοσιακά ποτά, μπίρες και κρασιά, όλα ελληνικής παραγωγής. Η έκθεση επίσης προώθησε τα  ελληνικά προϊόντα και την Ελλάδα ως τουριστικό και γαστρονομικό προορισμό.

Τη μεγάλη ελληνική γιορτή συμπληρώσαν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως εμφανίσεις μουσικών συγκροτημάτων και εκθέσεις ελλήνων ζωγράφων που πραγματοποιήθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Taste of London VIP Lounge, που φέτος χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά από την ελληνική αποστολή.

Το κοινό ενημερώθηκε για τις ομορφιές της Θεσσαλίας από την προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Χρόνη Βασιλική, πήρε πληροφορίες σχετικά με τον τουρισμό, τη γαστρονομία αλλά και τον πολιτισμό της χώρας μας και είχε την δυνατότητα να δοκιμάσει τοπικά εδέσματα που προσφέρθηκαν σε συνεργασία με το επιμελητήριο Λάρισας.

Η έκθεση επίσης περιελάμβανε επιδείξεις συνταγών από γνωστούς σεφ, όπως ο Βρετανός Jamie Oliver.

Μαθήματα μαγειρικής παρέδωσε επίσης ζωντανά ο Έλληνας σεφ και κριτής στο «Master Chef» Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο εκδότης του Jamie Oliver, Andy Harris, και η Tonia Buxton, παρουσιάστρια της εκπομπής «My Greek Kitchen» που προβάλλεται στη βρετανική τηλεόραση.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο Αντώνης Κατεπόδης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις