ΚΟΣΜΟΣ

Οι δουλειές του σπιτιού κάνουν τους άνδρες πιο χαρούμενους!

Μια καινούρια έρευνα ανατρέπει στερεότυπα …

Κόντρα σε όλα τα στερεότυπα, ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ αποδεικνύει πως οι άντρες γίνονται πιο χαρούμενοι όταν μοιράζονται με τις συμβίες τους τις δουλειές του σπιτιού.

«Οι άντρες που ζουν στο ίδιο σπίτι με την αγαπημένη τους νιώθουν πολύ καλύτερα όταν συμβάλουν ενεργά στο νοικοκυριό γιατί έτσι δεν έχουν τύψεις -και κρεβατομουρμούρα- ότι οι γυναίκες επιβαρύνονται με όλες τις δουλειές του σπιτιού τους», ισχυρίζεται επιστημονική έρευνα του Χάρβαρντ και υπογραμμίζει ότι -προφανώς- δεν ισχύει το ίδιο για τους άνδρες που εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους ή συγκατοικούν με φίλους.

«Αρχικά πιστεύαμε ότι η συμβολή των ανδρών στις δουλειές του σπιτιού θα τους καταπίεζε και θα τους έκανε να δυσανασχετήσουν. Τα αποτελέσματα της έρευνας, όμως, απέδειξαν το ακριβώς αντίθετο. Ίσως επειδή όλο και περισσότεροι άνδρες σήμερα πιστεύουν στην ισότητα των δύο φύλων, να νιώθουν άσχημα όταν οι καριερίστες σύντροφοί τους επωμίζονται όλες τις υποχρεώσεις του σπιτιού», αναφέρεται στην έρευνα.

Μία ακόμη εξήγηση που δίνεται στο… περίεργο συμπέρασμα σχετίζεται άμεσα με την γκρίνια: «Οι γυναίκες έχουν γίνει πολύ δυναμικές και όταν είναι δυσαρεστημένες με κάτι το λένε. Αν κουράζονται με τις δουλειές του σπιτιού γκρινιάζουν, ορισμένες φορές αφόρητα, οπότε οι άνδρες προσπαθούν να τις κάνουν να νιώσουν καλύτερα αναλαμβάνοντας ένα κομμάτι του νοικοκυριού»!

Η ερευνητική ομάδα της οποίας ηγήθηκε η καθηγήτρια Ζακλίν Σκοτ είχε στη διάθεσή της τα αποτελέσματα της European Social Study η οποία στηρίχτηκε στις απαντήσεις 30.000 ανδρών από 34 χώρες.

(iefimerida.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις