ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αντιδρούν έντονα οι τρίτεκνοι της Μαγνησίας

Τα έχουν» με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι τρίτεκνοι του Νομού Μαγνησίας.

Έχουν πλέον να αντιπαλέψουν εκτός από την αδιαφορία της Πολιτείας και τις «απορριπτικές αποφάσεις» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας που σταδιακά έχει βάλει φρένο σε διάφορες εκπτώσεις που είχαν αποφασιστεί από θεσμικούς φορείς για την ανακούφιση των τριτέκνων.

Ειδικότερα με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ήδη απορρίψει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τα μειωμένα τιμολόγια στα δημοτικά τέλη που αφορούν στους τρίτεκνους, ενώ επίσης πρόσφατα έβαλε φρένο στην ειλημμένη απόφαση καταβολής μειωμένων τροφείων κατά 30% στους παιδικούς σταθμούς.

Αυτό ωστόσο προκαλεί στις περισσότερες οικογένειες «μπλακ άουτ» καθώς η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει κυριολεκτικά καθίζηση στα εισοδήματά τους για να έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν και στις επιπλέον υποχρεώσεις που δημιουργούν τα χαράτσια και οι νέες φοροελαφρύνσεις.

Η ειρωνεία στο όλο θέμα είναι ότι ανάλογες αποφάσεις έχουν εγκριθεί σε άλλες έδρες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αυτό είναι που προκαλεί μεγαλύτερες αντιδράσεις και δυσφορία στη Μαγνησία.

«Δεν είναι δυνατόν οι τρίτεκνοι να γίνονται μπαλάκι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Χρειάζεται να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις που πραγματικά θα καταδεικνύουν τη βούληση των φορέων να βοηθήσουν τις τρίτεκνες οικογένειες ουσιαστικά» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του συλλόγου Τριτέκνων «Η ΑΡΓΩ» Σούλα Βακουφτσή.

Η πρόεδρος μάλιστα παραπέμπει και στο πρόσφατο συμβάν στην Κόρινθο, όπου εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα χαράτσια αρκετά μέλη του Συλλόγου «κατέθεσαν» συμβολικά τα παιδιά τους στην τοπική Εφορία, θέλοντας να καταδείξουν το πρόβλημα που υπάρχει.

«Μας έχουν φέρει σε απόγνωση διότι δεν είναι δυνατόν μία οικογένεια με δύο παιδιά να πληρώνει λιγότερους φόρους από ότι εμείς οι τρίτεκνοι» συμπληρώνει η κ. Βακουφτσή, που δεν αποκλείει εάν συνεχιστεί αυτό το ιδιότυπο «πογκρόμ» με τις απορριπτικές αποφάσεις ο τοπικός σύλλογος να αντιδράσει δυναμικά.

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις