ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ακυρώνονται δρομολόγια επιβατηγού πλοίου στις Βόρειες Σποράδες;

Ανησυχία μεταξύ των εκπροσώπων του τουρισμού σε Σκιάθο και Σκόπελο

Δυσάρεστα ίσως είναι τα νέα στο χώρο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, καθώς πληροφορίες από το χώρο των Βορείων Σποράδων, αναφέρουν ότι το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Αλκυόνη», που επρόκειτο να ξεκινήσει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σποράδες – Βόλος, από σήμερα Πέμπτη, δεν θα δρομολογηθεί.

Η εξέλιξη αυτή, προκαλεί «πονοκέφαλο» σε Σκόπελο και Σκιάθο, που περιμένουν να επιβιώσουν από τον εσωτερικό τουρισμό και συγκεκριμένα από τους επιβάτες της Βόρειας Ελλάδας.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο λόγος για τον οποίο το πλοίο δεν θα δρομολογηθεί τελικά στη γραμμή, είναι οικονομικές διαφορές της εταιρίας ΝΕΛ με τον πλοιοκτήτη.

Σε ρεπορτάζ αθηναϊκών μέσων προχθές, αναφερόταν παράλληλα, ότι υπάρχουν χρέη και του υπουργείου προς την εταιρία ύψους εκατομμυρίων Ευρώ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Την πλήρη απογοήτευσή του εξέφρασε στη «Μαγνησία» ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, που τόνισε ότι η πληροφορία ακουγόταν έντονα χθες. Όπως σημείωσε, «αν δεν έρθουν οι τουρίστες από τη Θεσσαλονίκη, τους οποίους αναμέναμε, δεν θα είμαστε και τόσο καλά».

Μη κρύβοντας τη θλίψη του για την εξέλιξη αυτή, τόνισε ότι οι τοπικοί φορείς ζητούν να μάθουν τι συμβαίνει, γιατί μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την εταιρία.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας, πέρυσι έδωσε, κατ’ εξαίρεση, στην εταιρία δρομολόγια, με την υποχρέωση να εκτελέσει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σποράδες και οπωσδήποτε θα πρέπει να θέσει βέτο στην πρόθεσή της για κατάργηση του δρομολογίου.

Και όλα αυτά σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και ακριβών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από Βόλο προς Σποράδες, που καθιστούν απαγορευτική τη μετακίνηση από τη Βόρεια Ελλάδα προς Σποράδες με Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Η εξέλιξη αυτή, αναφέρουν επαγγελματίες των Σποράδων, θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τη Σκόπελο και τη Σκιάθο, καθώς αναμένουν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, με τον Έλληνα τουρίστα, που βγαίνει και ξοδεύει χρήματα στα μαγαζιά, σε αντίθεση με τους αλλοδαπούς, που συνήθως είναι περιορισμένοι στο χώρο των ξενοδοχείων.

(magnesianews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις