ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση έφερε … ασθένειες και στη Δημοκρατική Αριστερά

Παραιτήθηκε από τη θέση του υπευθύνου οικονομικής πολιτικής του κόμματος ο Δημήτρης Χατζησωκράτης

Την παραίτησή του από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ υπέβαλε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τρίτη.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι θα παραμείνει ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στα πολιτικά τεκταινόμενα.

Ουσιαστικά, με αυτή την κίνηση, το κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, που εκπροσωπούσε το κόμμα στην Επιτροπή για την προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων, εξέφρασε την ενόχλησή του για την επιλογή του προέδρου Φώτη Κουβέλη να κρατήσει την έδρα της Β’ Αθήνας, αντί εκείνης της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής ο κ. Χατζησωκράτης και να εκλεγεί η κυρία Νίκη Φούντα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, δεν συνδέει την παραίτησή του με το πρόσωπο της 32χρονης βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας η οποία είναι αρχιτέκτων μηχανικός και εξελέγη πρώτη φορά στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αφού και πάλι τότε ο κ. Κουβέλης είχε κρατήσει την έδρα στην Β΄ Αθηνών.

Μάλιστα, αποσείει τα περί προσωπικών φιλοδοξιών, προβάλλοντας ότι οι αντιρρήσεις του προέκυψαν, συνυπολογίζοντας τις απαιτήσεις που δημιουργεί η απόφαση της ΔΗΜΑΡ, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, για συμμετοχή της στην κυβέρνηση αλλά και τη σύνθεση της νέας Κοινοβουλευτικής ομάδας.

Κατά την άποψη του κ. Χατζησωκράτη, είναι κρίσιμο για την ΔΗΜΑΡ και την πορεία του έργου της να υπάρχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από στελέχη με γνώση επί των οικονομικών, ώστε να εκφωνούνται με ισχυρά επιχειρήματα οι θέσεις της στο κοινοβούλιο.

Υποβάλλοντας την παραίτησή του, προέβαλλε ως λόγο ότι δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός στη θέση του επικεφαλής της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, σε μια κοινοβουλευτική ομάδα η οποία εκ των πραγμάτων -με βάση τη στελέχωσή της – δεν μπορεί, κατά την άποψή του, να λειτουργήσει προωθητικά όσον αφορά στα οικονομικά ζητήματα.

Ο 51χρονος υπεύθυνος, ως σήμερα, Οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς μαζί με τον υπεύθυνο προγράμματος κ. Σάκη Παπαθανασίου, μετείχε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ στην ομάδα εργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ η οποία κατέγραψε τα προγραμματικά σημεία σύγκλισης για την κυβερνητική συμφωνία.

Ο κ. Χατζησωκράτης, ο οποίος σπούδασε πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομία και τη Χωροταξία στο Παρίσι, είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και εκ των ιδρυτικών στελεχών του κόμματος που συγκροτήθηκε μετά την αποχώρηση από τον ΣΥΝ μελών της Ανανεωτικής Πτέρυγας.

Πάντως, από το επιτελείο του κ. Κουβέλη εξηγούσαν ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να κρατήσει την προεκλογική του δέσμευση προς τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας. Είχε τονίσει ότι εφόσον ενισχυθεί το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ στην περιοχή και δοθεί η δυνατότητα να εκλέξει βουλευτή, η Αιτωλοακαρνανία θα έχει εκπροσώπηση στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

(in.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις