ΛΑΡΙΣΑ

Δυνατότητα ρύθμισης και για οφειλές άνω των 10.000 ευρώ προτείνει ο Ρ. Κομήτσας

Ο δήμαρχος Κιλελέρ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη

Να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τους Δήμους και για ποσά άνω των 10.000 ευρώ ζητά ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Κώστα Ασκούνη, τον καλεί να παρέμβει προς τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να υπάρξει άμεση διευθέτηση του ζητήματος και να περιληφθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου όλοι οι οφειλέτες των ΟΤΑ και όχι μόνον ένα μέρος τους.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ τονίζει στην επιστολή του προς τον κ. Ασκούνη τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε

Είναι γνωστό προς βρίσκεται σε ισχύ η ΚΥΑ 20194/08.06.2012 που αφορά σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών πολιτών προς ΟΤΑ. Δυστυχώς στην προαναφερόμενη ΚΥΑ υπάρχει περιοριστικό όριο για το ποσό οφειλών μέχρι 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και 75.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα.

Με αυτό τον περιορισμό αποκλείονται από ευνοϊκότερες ρυθμίσεις όσοι πολίτες (φυσικά πρόσωπα) οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ.

Δεν αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα του εν λόγω περιορισμού και παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προς τα συναρμόδια Υπουργεία για την άρση του ανώτατου ορίου των 10.000 ευρώ προκειμένου, να διευκολυνθούν όσοι οφείλουν στους Δήμους μεγαλύτερα ποσά, καθώς ο αποκλεισμός τους συνεπάγεται για τους ίδιους περαιτέρω δυσκολίες στην ήδη βεβαρημένη οικονομική συγκυρία που διανύουμε».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις