ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Νάουσα το χορευτικό της Λαογραφικής Ελασσόνας

Στο 23ο Φεστιβάλ της CIOFF ΠΥΡΣΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ θα συμμετάσχει τμήμα του χορευτικού της Λ.ΑΕ.Ε. στο οποίο θα συμμετάσχουν 450 νέοι και νέες από Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική και Ελλάδα..

Το χορευτικό συγκρότημα της ΛΑΕΕ θα παρουσιάσει ένα 20λεπτο πρόγραμμα χορών από την Θεσσαλία με ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα.

Είναι γεγονός ότι ο ΠΥΡΣΟΣ έβαλε ψηλά τον πήχη του φεστιβάλ, στην 23η  οργάνωση του, που θα διεξαχθεί στη Νάουσα στις 4-8 Ιουλίου. Νέοι από τέσσερες Ηπείρους με τις παραδοσιακές φορεσιές και τους χορούς του τόπου τους θα κατακλύσουν την πόλη μεταφέροντας το πιο αισιόδοξο μήνυμα για το αύριο.

Νεανική δροσιά, ακούσματα, θέαμα, παραδόσεις λαών για μια εβδομάδα θα γεμίσουν με φως και χρώματα τον παραδείσιο τόπο της Νάουσας, που στηρίζει μια πολύ μεγάλη εκδήλωση – θεσμό για την ίδια, για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα. 450 νέοι από το Σινά (Βεδουίνοι), την Τουρκία (Τραπεζούντιοι), το Μεξικό, την Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, το Κονγκό, τη Σερβία, το Τόγκο, την Αλβανία (φωνητικό), την Γκάνα (σύνολο δέκα συγκροτήματα ξένα), η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας, οι «Αχαιοί» του Αιγίου, οι  Πόντιοι της Θεσσαλονίκης και τα χορευτικά τμήματα του Πυρσού, θα παρουσιάσουν χορούς και μουσικές του κόσμου.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι χάρη στην καλή φήμη του Φεστιβάλ, φέτος,  οι αιτήσεις ξένων συγκροτημάτων ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Τα συγκροτήματα θα μείνουν στην Σχολή Αστυφυλάκων, η οποία διατίθεται δωρεάν και στα καταλύματα της Περιβαλλοντικής.

Πολύ σημαντική είναι η προσφορές των Ναουσαίων και των επαγγελματιών της πόλης αλλά και εθελοντές του συλλόγου που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την διαμονή και τη φιλοξενία των συγκροτημάτων, ενώ τα αναψυκτικά και τα φρούτα θα είναι προσφορά επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών.

Πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση, η συγκινητική υποστήριξη του θεσμού του 23ου Φεστιβάλ CIOFF ΠΥΡΣΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ. Ο ΠΥΡΣΟΣ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την πόλη για τη συγκινητική υποστήριξη της δράσης του και επιφυλάσσεται να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των χορηγών του. Η τιμή των εισιτηρίων (20 € τετραπλό οικογενειακό εισιτήριο για 4 μέρες) καθορίστηκε  έτσι που να επιτρέπει την ομαδική προσέλευση του κόσμου στο καλοκαιρινό πανηγύρι συνάντησης ανθρώπων του κόσμου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις