ΛΑΡΙΣΑ

«Κινδυνεύουν καλλιέργειες με καταστροφή»

Παρέμβαση του νέου ΥΠΕΚΑ για τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ ζητά ο Ρ. Κομήτσας

Την άμεση παρέμβαση του νέου Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ευάγγελου Λιβιεράτου, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης μετασχηματιστών της ΔΕΗ για τη λειτουργία των αρδευτικών αντλιοστασίων των αγροτών της περιοχής ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ .Ρίζος Κομήτσας, προειδοποιώντας, μάλιστα, για τον κίνδυνο καταστροφών στις καλλιέργειες τις οποίες οι αγρότες δε μπορούν να ποτίσουν.

Στην επιστολή του, η οποία κοινοποιείται στη διοίκηση της ΔΕΗ, στον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ. Χαρακόπουλο και σε όλους τους βουλευτές του νομού, ο κ. Κομήτσας σημειώνει:

«Κύριε Υπουργέ

Εκατοντάδες αγρότες του Δήμου Κιλελέρ αντιμετωπίζουν τις τελευταίες εβδομάδες τεράστιο πρόβλημα άρδευσης των καλλιεργειών τους, εξαιτίας της αδυναμίας της ΔΕΗ να ανταποκριθεί στις ανάγκες εγκατάστασης μετασχηματιστών στα αρδευτικά αντλιοστάσια των παραγωγών μας.

Από τις αρχές του έτους και μέχρι σήμερα παρατηρήθηκε το φαινόμενο συστηματικών κλοπών των μετασχηματιστών, επειδή περιέχουν χαλκό, από κακοποιούς που έδρασαν συστηματικά στην περιοχή μας ενώ σημειώθηκαν και οι αναμενόμενες βλάβες σε ορισμένους μετασχηματιστές των αντλιοστασίων.

Δυστυχώς, οι αγρότες μας  λαμβάνουν εδώ και εβδομάδες διαβεβαιώσεις από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΗ, στη Λάρισα, περί ταχείας αποκατάστασης του προβλήματος με τους μετασχηματιστές αλλά μετασχηματιστές δεν βλέπουν και η υπομονή τους έχει εξαντληθεί προ πολλού.

Ο Δήμος Κιλελέρ έχει γίνει το τελευταίο διάστημα αποδέκτης της οργής των αγροτών για τη στάση που τηρεί η ΔΕΗ με τους ιθύνοντές της να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει επαρκής αριθμός μετασχηματιστών και συνεργείων για την κάλυψη της ζήτησης των αγροτών.

Η συγκεκριμένη απαράδεκτη πρακτική έχει ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί μας να αδυνατούν να αρδεύσουν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και να ελλοχεύει, πλέον, σοβαρός κίνδυνος καταστροφής τους, λόγω της μη λειτουργίας των αρδευτικών αντλιοστασίων.

Πιστεύουμε ότι η στάση της ΔΕΗ είναι προσβλητική απέναντι στους αγρότες μας, που αποτελούν τους καλύτερους πελάτες της Επιχείρησης στο θεσσαλικό κάμπο επί σειρά ετών, ενώ εγείρονται, πλέον, και νομικά ζητήματα, αφού η ΔΕΗ δεν παρέχει στους παραγωγούς μας, ως οφείλει, τους μετασχηματιστές προκειμένου να μπορέσουν να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους και να μην οδηγηθούν αυτές στο μαρασμό και την καταστροφή από τη λειψυδρία.

Για την αναστροφή της εν λόγω κατάστασης ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση προκειμένου να εξασφαλιστεί, σε συνεννόηση και με τη διοίκηση της ΔΕΗ, ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην εγκατάσταση των μετασχηματιστών στα αντλιοστάσια των αγροτών του Δήμου Κιλελέρ και ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί εντός των επόμενων ημερών.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένες τις καταστροφές στις καλλιέργειες και την κινητοποίηση των αγροτών μας, δια της νομικής οδού, προκειμένου να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τη ΔΕΗ για τη ζημιά που θα υποστούν με ευθύνη της Επιχείρησης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις