ΛΑΡΙΣΑ

«Αρνητικό για το λαό το αποτέλεσμα των εκλογών»

Σύσκεψη φίλων και οπαδών του ΚΚΕ στη Λάρισα

Σε σύσκεψη φίλων και οπαδών, που διοργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις της Λάρισας, μίλησε ο Γ. Χαρίτος, Γραμματέας της Ε.Π. Θεσσαλίας και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Στη συζήτηση αναπτύχθηκε προβληματισμός για τις αιτίες που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα στις εκλογές της 17ης Ιούνη, καθώς και για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα.

Εισηγητικά ο Γ. Χαρίτος αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις της Κ.Ε. για το αποτέλεσμα και τόνισε μεταξύ άλλων :

« Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητικό για το λαό, αν αναλογιστούμε τη μεγάλη μείωση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ σε αναντιστοιχία με την απήχηση των θέσεων και της δράσης του, την άνοδο της ΝΔ και το σχηματισμό κυβέρνησης στη ρότα του Ευρωμονόδρομου, την αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά την αποκάλυψη της διαχειριστικής λογικής του εκλογικού του προγράμματος και τη σταθεροποίηση της Χ.Α. που μετατρεπόμενη σε κοινοβουλευτικό κόμμα αποτελεί σημαντικό όπλο για το τσάκισμα του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε συνθήκες πρωτοφανούς κλίματος φοβίας και τρομοκρατίας για έξοδο της χώρας απ’ το Ευρώ με ταυτόχρονη άσκηση πίεσης από αυταπάτες και λογικές του ανώδυνου και εύκολου δρόμου, της άμεσης λύσης λαϊκών προβλημάτων που επαγγέλλονταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντικειμενικά το αποτέλεσμα εκφράζει τάση ανάσχεσης του όποιου ταξικού ριζοσπαστισμού αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Το ΚΚΕ έδωσε τη μάχη κόντρα σ’ αυτό το ρεύμα, γνωρίζοντας ότι δε χαϊδεύει αυτιά, ότι αυτά που λέει δεν «τρυγάνε ψήφους». Όμως έκανε το καθήκον του, να αποκαλύψει στο λαό τα χειρότερα που έρχονται, να προτάξει τη μοναδικό διέξοδο απ’ την καπιταλιστική κρίση που βρίσκεται στην οργάνωση και πάλη του λαού σε σύγκρουση και ρήξη με την ΕΕ, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και την εξουσία των μονοπωλίων.

Οι εργατοϋπάλληλοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πολύ γρήγορα συνειδητοποιούν στο πετσί τους, ότι η μείωση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ, δυναμώνει τον αυταρχισμό και την επίθεση της εργοδοσίας, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των κομμάτων και της κυβέρνησής τους. Το ΚΚΕ θα κάνει τα πάντα να μην περάσει απογοήτευση, πολύ γρήγορα να γίνουν βήματα ανασύνταξης και ενδυνάμωσης του εργατικού λαϊκού κινήματος στους χώρους δουλειάς στις γειτονιές και τα χωριά.

Είναι παρακαταθήκη ότι το ΚΚΕ στέκεται όρθιο, χωρίς να βάλει νερό στο κρασί του, να υποχωρήσει μπροστά στην ολομέτωπη  και βρώμικη επίθεση που του γίνεται. Πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιηθεί ακόμη πιο πλατιά στο λαό την αξία που έχει ότι δεν καταφέρνουν να ενσωματώσουν το ΚΚΕ στο ρεύμα της συνεργασίας και της ενσωμάτωσης, της υποταγής και της μοιρολατρίας.

Μπροστά μας άμεσα καθήκοντα οργάνωσης της πάλης για την προστασία των ανέργων, ενάντια στις απολύσεις, τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, ενάντια στα χαράτσια και τη φορολογία, για την κοινωνική ασφάλιση, τα φάρμακα και τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις