ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ανακάμπτει ο τουρισμός στην Σκιάθο

Καθημερινές πλέον οι κρατήσεις, σύμφωνα με τους πράκτορες

Ανακάμπτει μέρα με την ημέρα η εικόνα του τουρισμού στη Μαγνησία και ειδικότερα στις Β. Σποράδες με πρωταγωνίστρια τη Σκιάθο και κυρίως το διάστημα μετά τις εκλογές, όπως εκτίμησε με δηλώσεις του στο ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ ο τουριστικός πράκτορας της Σκιάθου κ. Αλέκος Ευσταθίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει ειδικότερα για την Σκιάθο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ευσταθίου, «είναι εμφανής η αλλαγή προς το καλύτερο, ειδικά μετά τη διενέργεια των εκλογών. Όμως οι κρατήσεις οι οποίες χάθηκαν στο διάστημα των δύο μηνών μέχρι τις εκλογές, δεν θα επανέλθουν. Πραγματοποιούμε πολλές κρατήσεις καθημερινά από τις περισσότερες αγορές».

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, «πρώτη μεγάλη αγορά είναι οι Άγγλοι και ακολουθούν οι Σκανδιναβοί. Έπονται, από άποψη επισκεψιμότητας, οι Ιταλοί και οι Σέρβοι…»

Οι Γερμανοί δεν έρχονται στη Σκιάθο όπως και τα προηγούμενα χρόνια και συγκεκριμένα, απ΄ την περίοδο του 1990 οπότε και κόπηκαν οι πτήσεις των μεγάλων εταιρειών.

Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, αναφορικά με τα ποσοστά της πτώσης των κρατήσεων απολογιστικά, «αν γεμίσουν οι πτήσεις των αεροπλάνων, η σεζόν θα κλείσει με μια πτώση 10% για τη Σκιάθο, όσον αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό».

Όσον αφορά στους Έλληνες, δεν μπορεί να γίνει προς το παρόν πρόβλεψη, ενώ σημειώνεται ότι πολλά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης στηρίζονται ακριβώς στον Έλληνα πελάτη, ο οποίος σε σχέση με τους ξένους, ξοδεύει περισσότερα χρήματα.

Σημειώνεται εξάλλου, ότι στη Σκιάθο υπάρχουν συγκεκριμένα ξενοδοχεία τα οποία στηρίζονταν σε ένα εισόδημα που αφορούσε στην ελληνική αγορά, όμως η μεγάλη δύναμη των κρεβατιών, στηρίζεται στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά.

Αναφορικά με την αγορά της Ρωσίας ο κ. Ευσταθίου υποστήριξε ότι θεωρείται δύσκολη.

(magnesianews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις