ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βελτιώσεις στ δρόμο Τρίκαλα – Καλαμπάκα

Ένα σημαντικό έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μπαίνει στη φάση της υλοποίησης.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Ολοκλήρωση εργολαβίας: Βελτίωση Ε. Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας» προϋπολογισμού 1.900.000,00 €

«Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται η σύνδεση των Τρικάλων με την Καλαμπάκα η οποία είχε μείνει μετέωρη καθώς οι απαλλοτριώσεις που χρειαζόταν δεν είχαν κηρυχτεί έγκαιρα. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία καθώς εκτός από την ασφάλεια στις μετακινήσεις που θα προσφέρει, θα απασχοληθεί και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων από την περιοχή. Το έργο αυτό υπήρξε πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και σήμερα είμαστε σε θέση να το υλοποιούμε», δήλωσε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν στην ωρίμανση του έργου αυτού, καθώς και τη γενική γραμ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Η υπογραφείσα σύμβαση για εργασίες συνολικής δαπάνης ποσού 1.053.105,84 € μετά την έκπτωση (μαζί με το  Φ. Π. Α.) αφορά την ολοκλήρωση κατασκευής των ισόπεδων κόμβων των Αγ. Θεοδώρων στη Χ. Θ. 6+650 και της Θεόπετρας – Σαρακήνας στη Χ.Θ. 10+100 καθώς και των τμημάτων του παράπλευρου οδικού δικτύου σύνδεσής τους με την Ε. Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας που δεν ολοκληρώθηκαν από προηγούμενη εργολαβία λόγω μη έγκαιρης συντέλεσης των απαλλοτριώσεων. Τα ανωτέρω τμήματα του παράπλευρου οδικού δικτύου, μήκους2.000 μέτρωνπερίπου, είναι τα απολύτως αναγκαία προκειμένου να διαχωριστεί η τοπική από τη διερχόμενη κυκλοφορία στο υπόψη τμήμα της Ε. Ο., μέσω των προαναφερθέντων κόμβων.

Θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών έργων, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και ασφάλειας της κυκλοφορίας, καθώς και οδικού ηλεκτροφωτισμού – φωτεινής σηματοδότησης των ισόπεδων κόμβων.  Οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις έχουν συντελεστεί, ώστε να είναι απρόσκοπτη η κατασκευή του έργου. Ενώ η  προθεσμία περαίωσης του έργου είναι τέσσερις (4) μήνες.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρευρέθησαν οι αντιπεριφερειάρχες κ. Χρήστος Μιχαλάκης και Ζήσης γρηγορίου, ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Σακελλαρίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μπάρδας, και Τσίγκας, ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Σπύρος Πετρίδης,  ο γεν. δ/ντης Μεταφορών κ. Αντώνης Γαλερίδης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου Εργοληπτικής Επιχείρησης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις