ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το αδιαχώρητο για μια θέση εργασίας στο Βόλο

Πρόκειται για μία από τις 1237 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Το αδιαχώρητο από νωρίς σήμερα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, για μια από τις 1237 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο Νομό Μαγνησίας, από τις οποίες 630 θέσεις αφορούν το Δήμο Βόλου.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος, εκτίμησε ότι οι αιτήσεις για τις θέσεις, θα ανέρθουν στις 4.000 περίπου.

Από το πρωί υπάλληλοι του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ βρίσκονται στο ΕΚΒ και βοηθούν τους ανέργους κυρίως, που προστρέχει ενώ, το Ινστιτούτο, όταν ολοκληρωθεί η ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων, θα τις πάρει και θα τις καταθέσει στον ΑΣΕΠ με αριθμό πρωτοκόλλου και στη συνέχεια το ΑΣΕΠ θα κάνει διαλογή μέσα σε ένα μήνα.

Η κατάθεση των αιτήσεων ξεκίνησε σήμερα και διαρκεί μέχρι την Τετάρτη 4 Ιουλίου και γίνεται στον ισόγειο χώρο του ΕΚΒ από τις 9 το πρωί μέχρι 1.30 το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ κ. Θ. Παπαδημόπουλος, επισήμανε ότι η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη. Όπως ανέφερε, έρχεται ο καθένας για να πάρει την αίτηση και να δει τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να καταθέσει μαζί με την αίτηση.

Είναι ειδικότητες που αναγράφονται στην προκήρυξη, οπότε, η πραγματική εισροή αιτήσεων για να πάρουν και το πρωτόκολλο θα ξεκινήσει από αύριο ή την Τετάρτη το πολύ, και εκεί θα ξέρουμε την πραγματική ροή του κόσμου που καταθέτουν αίτηση.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΚΒ εκτίμησε ότι, η προσέλευση του κόσμου θα είναι μεγάλη. «Περίπου 4.000 εκτιμώ ότι θα περάσουν από το ΕΚΒ για να κάνουν την αίτηση» τόνισε ο κ. Παπαδημόπουλος ο οποίος πρόσθεσε ότι, δυστυχώς δεν είναι πολλές οι θέσεις και δεν είναι μια ανάσα πραγματική που μπορεί να δώσει στον άνεργο, αλλά είναι μια προσωρινή λύση, καθώς είναι για πέντε μήνες με 625 € και δεν λύνει το οικογενειακό πρόβλημα.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για την κοινωφελή εργασία ζητά από τους ενδιαφερόμενους να μη μειώνουν τις απαιτήσεις τους στα 337 ευρώ το χρόνο για αυτούς και τις οικογένειές τους για όπως αναφέρει «για τόσα σας προορίζουν αφού ουσιαστικά μετά από πέντε μήνες σας απαγορεύουν την εργασία για τους επόμενους επτά μήνες αλλιώς τον επόμενο χρόνο δεν έχει ούτε ευρώ. Μην τους αφήσετε να σας πείσουν ότι τα προγράμματα αυτά είναι για το καλό σας».

(magnesianews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις