ΛΑΡΙΣΑ

«Συνεχίζεται η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης»

Την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση νομού Λάρισας

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικάτο το μεσημέρι της Δευτέρας επισημαίνονται τα εξής:

«Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, επικαλούμενη εισαγγελική παραγγελία,  που απαιτεί από το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας πλήρη στοιχεία των μελών του ΔΣ !!!!!! για να απολογηθούν για τις κινητοποιήσεις από 4-10- 2011 έως 21-10-2011 στο Δήμο Λαρισαίων !!!!!!

Ζητά δε, επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού του Συλλόγου, πρακτικό εκλογής των μελών της διοίκησης για το επίμαχο χρονικό διάστημα των κινητοποιήσεων και τυχόν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις αυτές στις 4/11 – 21/11-2011 στο Δήμο Λάρισας !!!!!!

Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στα συνδικαλιστικά πράγματα, παρέμβαση στη λειτουργία, την πρακτική και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Σε μια περίοδο που τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα χτυπιούνται ανελέητα, προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, των βιομηχάνων,  δεν μπορεί η συνδικαλιστική δράση και οι αγώνες να διώκονται και να ποινικοποιούνται.

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων, ο εκφοβισμός και η καταστολή κάθε αγωνιστικής διάθεσης, κόντρα στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική που ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συμβάλλοντας σ’ αυτό που επιθυμούν κυβέρνηση, βιομήχανοι, Ε.Ε  να δεχθούμε τη φτώχια και την εξαθλίωση, στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος», προκειμένου να φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε  δίωξη, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πτοείται, αλλά συνεχίζει πιο αποφασιστικά τον αγώνα για τα δίκαια των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, να μην δώσουν ούτε ώρα πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση. Έρχονται νέα άγρια μέτρα. Να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να αντικρούσουμε κάθε αντιλαϊκό αντεργατικό μέτρο».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις