ΛΑΡΙΣΑ

Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, τουρισμό και τα ξενοδοχεία του νομού

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας στις 10 το πρωί

Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού νομού Λάρισας αναφέρονται τα εξής :

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Καμιά αναμονή. Οι εκλογές τελειώσανε, τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται.

Ο αγώνας μας για την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι μονόδρομος. Το αποτέλεσμα των εκλογών δίνει στους εργοδότες (ξενοδόχους, εστιάτορες, ζαχαροπλάστες, κλπ) φτερά για να συνεχίσουν την επίθεση για την μείωση μισθών, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, ΚΣΣΕ, με μεγαλύτερη ένταση.

Ήδη σε πολλές επιχειρήσεις του Ν. Λάρισας, έχουμε την μείωση μισθών, επιβολή εκ’ περιτροπής εργασία, απολύσεις, απλήρωτους και ανασφάλιστους συναδέλφους.

Οι ανοιχτές πληγές που άφησε η αντεργατική επίθεση το περασμένο διάστημα δεν θα γιατρευτούν από καμιά κυβέρνηση, πολύ περισσότερο αν εμείς τώρα κάνουμε πίσω. Το ίδιο άλλωστε έγινε και το χειμώνα του 2009, όταν η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζητούσε πίστωση χρόνου για να ξεδιπλώσει την επίθεσή της στις ζωές μας.

Και τότε το Συνδικάτο, το ΠΑΜΕ προειδοποιήσαμε ότι δεν πρέπει να δώσουμε κανένα περιθώριο να προετοιμάσουν τα χειρότερα που ήρθανε και μείνανε. Και τότε, κόντρα στην απεργοσπαστική στάση της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού, καλέσαμε τους εργαζόμενους σε απεργία 17 Δεκέμβρη 2009 με αίτημα να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας.

Σήμερα επιβεβαιωθήκαμε για την αγωνιστική στάση που κρατήσαμε. Σήμερα δεν προειδοποιούμε για τη νέα αντιλαϊκή θύελλα που έρχεται, γιατί όλοι την έχουμε νιώσει στο πετσί μας και γνωρίζουμε την κλιμάκωσή της.

Σήμερα σαλπίζουμε συναγερμό!

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας στις 10 π. μ.

Με όπλα μας την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη προχωράμε αποφασιστικά απαιτώντας:

             ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

             ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ 20.000 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ

             ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

             ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

             ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

             ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ, ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις