ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μετ’ εμποδίων το φετινό αντάμωμα των Σαρακατσαναίων

Αντιπαράθεση με τον Δασάρχη του Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου

Με εμπόδια ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής στο Περτούλι Τρικάλων, οι τριήμερες εκδηλώσεις για το 32ο ετήσιο Αντάμωμα των απανταχού Σαρακατσαναίων.

Τα εμπόδια, αφορούν την νέα Νομοθεσία περί …Natura που βάσει της οποίας ο Δασάρχης του Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου, εμπόδισε την υπαίθρια κατασκήνωση των Σαρακατσαναίων, με τους τελευταίους να αντιδρούν καθώς για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια δεν μπορούν οι επισκέπτες να κατασκηνώσουν στο δάσος και να το χρησιμοποιήσουν για εκδηλώσεις του Ανταμώματός τους.

Παράλληλα, ξεκίνησε και το Αντάμωμα της νεολαίας των Σαρακατσαναίων που πραγματοποιείται για πρώτη φορά και όπου 600 περίπου άτομα, παρακολούθησαν και συναυλία, ενώ το πρωί του Σαββάτου διεξήχθη και το ποδοσφαιρικό τουρνουά 5χ5 με την συμμετοχή νέων από τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων Λάρισας, Φαρσάλων, Λαγκαδά, Κορδελιού, Κιλκίς και της Βουλγαρίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου ακολούθησε το … σεμινάριο κατασκευής καλυβιών (κονάκια) Σαρακατσαναίων και τα «Κοντογιάννεια» μια εκδήλωση που πραγματοποιούν οι Σαρακατσαναίοι στις 23 Ιουνίου κάθε χρόνο.

Φυσικά, οι εκδηλώσεις, κορυφώνονται σήμερα Κυριακή στις 10.30 το πρωί με την κεντρική εκδήλωση και το γλέντι που θα ακολουθήσει στον ειδικό χώρο που έχει στηθεί στο παλαιό σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου.

Με ενδιαφέρον αναμένονται με την ολοκλήρωση του Ανταμώματος οι νέες αντιδράσεις των Σαρακατσαναίων απέναντι στην διαχείριση του Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου και πιθανών να υπάρξουν και παράπονα και για άλλους θεσμικούς Φορείς…

(trikalanews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις