ΛΑΡΙΣΑ

Βραβεύτηκαν φορείς για την προσφορά τους στην κοινωνική αλληλεγγύη

Στο πλαίσιο του 5ο Συνεδρίου των Εθελοντικών Οργανώσεων  Θεσσαλίας  στη Λάρισα

 

Σημαντικά ήταν τα συμπεράσματα που προέκυψαν από το 5ο Συνέδριο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας ,που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ,10 Ιουνίου 2012 ,στη Λάρισα (Ξενοδοχείο IMPERIAL) ,από το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας , με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων Εθελοντικών Οργανώσεων από τη Θεσσαλία ,αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα ,ενώ συνδιοργανωτές του Συνεδρίου ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΠΕΔ Θεσσαλίας ,που εκπροσωπήθηκαν από τον κ. Κ. Αγοραστό και κ. Νατ. Οικονόμου .

Ο τίτλος του Συνεδρίου ήταν : «ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2012-«Ο ρόλος των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών στην αντιμετώπιση της κρίσης».

 

Το   ΔΣ του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας , εκτιμώντας την κρισιμότητα  της κατάστασης που περνά η Ελλάδα και ειδικότερα η Θεσσαλία  ,που δεν είναι  μόνο οικονομική ,αλλά ηθική και κοινωνική , καθόρισε η θεματολογία του φετινού Συνεδρίου να θέσει επί τάπητος τον ρόλο που μπορούν ,αλλά και οφείλουν, να παίξουν όλες οι Εθελοντικές Οργανώσεις ,που εκπροσωπούν χιλιάδες εθελοντές , στην αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης .

 

Για τον λόγο αυτό προσκλήθηκαν σπουδαίοι εισηγητές από το χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων ,της πανεπιστημιακής κοινότητας και της Πολιτείας που ανέπτυξαν διεξοδικά τον ρόλο των Οργανώσεων ,της Πολιτείας και του Πανεπιστήμιου ,για την έξοδο της κοινωνίας από την κρίση.

 

Στα πλαίσια ,λοιπόν, αυτά, το ΔΣ του Δικτύου ,θέλοντας να τιμήσει όλες εκείνες τις Καλές Πρακτικές που αναδεικνύουν την Κοινωνική Αλληλεγγύη , ως μέγιστο κοινωνικό αγαθό,ιδιαίτερα στις κρίσιμες συνθήκες που βιώνει η χώρα ,  τίμησε τρεις σπουδαίες κοινωνικές ομάδες ,οι οποίες με τις πράξεις τους και την προσφορά τους στον συνάνθρωπο ,μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση Έτσι ,με μια σεμνή τελετή ,στα πλαίσια του Συνεδρίου ,τίμησε και βράβευσε τις παρακάτω οργανώσεις της  Κοινωνίας των Πολιτών:

 

1. την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας (Π.Ο.Α.Μ.Σ.Κ.Π.) (τη διάκριση παρέλαβε ο κ. Βασ. Τσιάρας -Α’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με ΣΚΠ )

2. τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας  (τη διάκριση παρέλαβε η κ. Γκιτέρσου Μαρία)  και 3. Την Κοινότητα Εργαζομένων στο PANTHEON PLAZA Λάρισας (τη διάκριση παρέλαβε ο κ. Χαϊδάς Θ.(για την προσφορά τροφίμων ,ρούχων και παιχνιδιών στο Ειδ. Σχ. Γαλανόβρυσης Ελασσόνας)

 

Εκ μέρους του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας ,απευθύνεται πρόσκληση προς όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών της Θεσσαλίας (Συλλόγους, ΑΜΚΕ, ενώσεις Πολιτών ,Φορείς κ.ά.) , να εκσυγχρονιστούν και  να ενταχθούν στο Δίκτυο Θεσσαλίας  ,ανάλογα με τη δράση τους (περιβάλλον ,πολιτισμός, κοινωνική Αλληλεγγύη, Κοινωνική Οικονομία κ.λ.π ) ,έτσι ώστε οι παρεμβάσεις στα μείζονα θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη Θεσσαλία ,να είναι και χρήσιμες ,αλλά κυρίως αποτελεσματικές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις