ΛΑΡΙΣΑ

Σοβαρές καταγγελίες Σιδερόπουλου κατά των συνδικαλιστών εργαζομένων!

Σκληρή απάντηση με απίστευτες αποκαλύψεις είχαμε σήμερα από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Λάρισας Χρήστο Σιδερόπουλο κατά μελών της διοίκησης των εργαζομένων στην Ένωση.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Σιδερόπουλος κατήγγειλε πως κάποιοι συνδικαλιστές έλεγαν ψέμματα στους εργαζόμενους επιδιώκοντας ίδιο όφελος.

«Δεν είπαν την αλήθεια στους εργαζόμενους, τους ξεγέλασαν και δεν τους μίλησαν για την πρόθεσή μας να μην πειράξουμε το μισθολόγιό τους. Το διαπίστωσα κι εγώ και ο πρώην πρόεδρος Θανάσης Κοκκινούλης σε αρκετές επαφές που είχαμε με τους εργαζόμενους. Άλλα έλεγαν σε εμάς, άλλα έλεγαν στους εργαζόμενους» εξήγησε σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο πρόεδρος της Ένωσης για να δώσει και την εξήγηση αυτής της συμπεριφοράς: «Κάποιοι που έχουν μεγάλους μισθούς επιδιώκουν την εκκαθάριση γιατί έτσι θα λάβουν μεγάλη αποζημίωση. Αντίθετα, αν πάμε στην εξυγίανση, θα πάρουν μικρότερους μισθούς».

ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Μετά τις χθεσινές καταγγελίες του συλλόγου εργαζομένων περί προσπάθειας «απαξίωσης» δραστηριοτήτων της Ένωσης αλλά και μεγάλων καθυστερήσεων στη μισθοδοσία, σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή διοίκησης, εργαζομένων αλλά και νομικού συμβούλου.

Όπως εξήγησε ο κ. Σιδερόπουλος, «αφού ο άτυπος διάλογος και η πρότασή μας να μην πειράξουμε τη μισθολογική διαδικασία ναυάγησε, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε χρήση του μνημονιακού νόμου».

Αυτό σημαίνει άμεση μείωση των μισθών κατά 22% ενώ από βδομάδα ξεκινά η επίσημη διαβούλευση μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, γεγονός που σημαίνει πως στο τραπέζι θα «πέσουν» προτάσεις τόσο για εκ περιτροπής εργασία όσο και για απολύσεις!

«Να δούμε τι θα πουν τώρα στους εργαζόμενους αυτοί που τόσο καιρό τους έλεγαν ψέμματα» συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Σιδερόπουλος.

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Να σημειωθεί πως από την περασμένη Τετάρτη έχει ξεκινήσει επίσχεση εργασίας από τους 110 από τους 144 συνολικά εργαζόμενους.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης ζήτησε από τους εργαζόμενους που επιθυμούν να προσέλθουν τη Δευτέρα κανονικά στις δουλειές τους, υπενθυμίζοντας τις ζωτικής σημασίας δραστηριότητες του λογιστηρίου, του ΟΣΔΕ, του ΦΠΑ, του ταμείου και της βιομηχανικής ντομάτας.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

Σε ότι αφορά τα δεδουλευμένα, ο κ. Σιδερόπουλος διέψευσε τις καταγγελίες των εργαζομένων πως κάποιοι έχουν φθάσει στα όρια της εξαθλίωσης, σημειώνοντας πως πάντα η Ένωση στο μέτρο του δυνατού έδινε όσα χρήματα μπορούσε σε εργαζόμενους που είχαν μεγάλα προβλήματα.

Τέλος, εξήγησε πως η καταβολή των δεδουλευμένων υπό τα παρόντα οικονομικά δεδομένα δε μπορεί να γίνει νωρίτερα από τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις