ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Υδροδοτείται από τη λίμνη Σμοκόβου η ανατολική πλευρά της Καρδίτσας

Δημοπρατείται σύντομα το έργο προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ

 

Σύντομα δημοπρατείται το έργο «Ύδρευση Ανατολικής Πλευράς Π.Ε. Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου: Δίκτυα Μεταφοράς και Διανομής Ύδατος» καθώς η Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκριναν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου συνολικού προϋπολογισμού 30.063.948,13 (με ΦΠΑ).

Αναφερόμενος στο έργο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα στη Θεσσαλία. Είναι ένα έργο πνοής, το οποίο στο σύνολό του, θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες ύδρευσης 39 οικισμών των Καλλικρατικών Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων και Παλαμά. Λύνεται έτσι ένα μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης στην περιοχή καθώς με το έργο αυτό παρέχεται πλέον καλής ποιότητας πόσιμο νερό για τους πολίτες, ενώ και τα περιβαλλοντικά οφέλη είναι μεγάλα». Παράλληλα ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν στην ωρίμανση του έργου και ζήτησε απ’ όλους τους φορείς να προχωρήσουν γρήγορα τις διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων.

 

Αντικείμενο του Έργου   

 

Αντικείμενο του Έργου είναι η κατασκευή του δικτύου μεταφοράς ύδατος που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ύδρευσης 39 οικισμών του νομού Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου. Συγκεκριμένα οι ωφελούμενοι οικισμοί είναι: Ασημοχώρι, Αχλαδώα, Γραμματικό, Λεοντάρι, Νέο Ικόνιο, Δαφνοσπηλιά, Ζαϊμιο, Καλλιφώνι, Παλιούρι, Κέδρος, Λουτρό, Αστρίτσα, Ηλίας, Ιτέα, Λεύκη, Ορφανά, Πέτρινο, Συκέα, Φύλλο, Κυψέλη, Πύργος Κιερίου, Αγ. Δημήτριος, Βλοχός, Καλυβάκια, Κοσκινάς, Μεταμόρφωση, Παλαμάς, Άγιος Βησσάριος, Άμπελος, Ανώγειο, Γεφύρια, Δασοχώρι, Καπαδοκικό, Μαυραχάδες, Μελισσοχώρι, Μοσχολούρι, Πασχαλίτσα, Σοφάδες και Φίλια.

Ο συνολικός πληθυσμός σχεδιασμού των έργων για την 20ετία (Α’ Φάση) είναι 45.000 κάτοικοι και για την 40ετία (Β’ Φάση) 55.000 κάτοικοι».

 

Περιλαμβάνει την κατασκευή τριών (3) κεντρικών κλάδων που τροφοδοτούνται από δεξαμενή διυλισμένου ύδατος 5000μ3  κατάντι του Διυλιστηρίου, το οποίο είναι χωροθετημένο πλησίον της εξόδου της σήραγγας Λεονταρίου:

Ο κλάδος Α (ανατολικός κλάδος) έχει συνολικό μήκος περίπου 72 Km και θα τροφοδοτεί τους υδατόπυργους / τοπικές δεξαμενές των οικισμών: Ασημοχώρι, Γραμματικό, Νέο Ικόνιο, Γεφύρια, Πασχαλίτσα, Λεύκη, Ορφανά, Φύλλο, Ηλίας, Ιτέα, Αστρίτσα, Συκέαι, Πέτρινο και Άγιο Δημήτριο.

Ο κλάδος Β (κεντρικός κλάδος) έχει συνολικό μήκος περίπου 63 Km και θα τροφοδοτεί τους υδατόπυργους / τοπικές δεξαμενές των οικισμών Καππαδοκικό, Άγιος Βησσάριος, Σοφάδες, Μοσχολούρι, Κυψέλη, Πύργος Κιερίου και Καλυβάκια. Ο κεντρικός κλάδος θα καταλήγει στην υφιστάμενη δεξαμενή Τιτανίου από όπου θα τροφοδοτούνται οι οικισμοί : Παλαμά, Κοσκινάς, Μεταμόρφωση και Βλοχός.

Ο κλάδος Γ (δυτικός κλάδος) έχει συνολικό μήκος περίπου 51,5 km και θα τροφοδοτεί τους υδατόπυργους / τοπικές δεξαμενές των οικισμών: Λεοντάρι, Αχλαδέα, Ανάβρα, Κέδρος, Λουτρό, Παλιούρι, Δαφνοσπηλιά, Καλλιφώνι, Ζαϊμιο, Φιλία, Μαυραχάδες, Δασοχώρι-Μελισσοχώρι, Ανώγειο και Άμπελος. Για τους οικισμούς Λεοντάρι, Παλιούρι και Δαφνοσπηλιά κατασκευάζονται τρία τοπικά ενδιάμεσα αντλιοστάσια (ένα για κάθε οικισμό).

Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα το συνολικό μήκος των δικτύων ανέρχεται σε 186,5km περίπου. Τέλος, προβλέπεται η τοποθέτηση πλήρους συστήματος τηλεελέγχου και αυτοματισμού λειτουργίας του δικτύου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις